Ezt az ételt is zepter módszerrel készítettem. Utálok mosogatni, ezért mindent egy edénybe raktam össze, aztán amikor az előpárolással elkészültem, egy tepsiben, tejföllel nyakon öntve átsütöttem a "rakottast" . Sokkal egyszerűbben, gyorsabban és energiatakarékosabban készült el így mai ebédünk.
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús (20 % zsírtartalommal)
- 1 nagy fej hagyma
- 1 főzőtasak (12,5 dkg) paraboiled rizs
- 2 kg savanyú káposzta
- 3 kávéskanálnyi fokhagyma granulátum
- 5 fehér kanál fűszerpaprika
- 4 dl víz
- 1 nagy (450 gr) és egy kis (175 mg) pohár 12 %-os tejföl
Ennyi. Sót egyáltalán nem tettem bele, mert tapasztalataim szerint a káposzta tartalmaz annyi sót, ami a hús és rizs megfűszerezéséhez elegendő. Először a darált húst sütöttem elő egy nagyobb zepter lábasban, a zepter sütés szabályai szerint, aztán ráraktam a megtisztított, felaprított hagymát, hozzáraktam a fokhagyma granulátumot, a rizst, jól elkevertem, kicsit párolódni hagytam, majd rászórtam a fűszerpaprikát is és felöntöttem vízzel. Amikor felforrt, hozzáraktam a savanyú káposztát, és addig kavargattam, míg egyenletesen sikerült eloszlatni a húst és a rizst a káposztával. Lefedve, kb. 20-25 percig főztem, amíg az összes lé eltűnt alóla. Közben előmelegítettem a sütőt, és a főzési idő leteltével átöntöttem a káposztát egy közepes méretű tepsibe, tetejére kentem a tejfölt, és 30-35 perc alatt készre sütöttem 200 fokos sütőben.
Egyszerű "rakott" káposzta |
Ügyes vagy, Maria:)
VálaszTörlésBekukkantottam kellemes hétvégét kívánni, mert amíg a kicsiny Fiaim itt vannak nem igen lesz időm, hogy blogokat böngésszek. Majd a jövő héten bepótolom:)
:) Természetes, hogy az Unokák a legfontosabbak! Én is kellemes hétvégét kívánok Nektek!!!
VálaszTörlésMarika,nagyon guszta lett!
VálaszTörlésNagyon guszta lett, szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésKöszi kedves Ditta és Kati :)
VálaszTörlés