2014. március 6., csütörtök

Kolbászos "Dubarry" csirkemell szénhidrátmentes

A mai vacsorához már a déli levesen meggőzöltem a karfiolt. Mindenkire egy fél csirkemell filét számoltam (két egész csontos, lebőrözött mellről fejtettem le a négy filét, a csontból csontlevest főztem), mindegyik filét három felé vágtam. Egy evőkanálnyi olajon forró serpenyőben elősütöttem minden szeletet és csak elősütés után sóztam. Sütőpaprírral bélelt tepsibe sorakoztattam, és kolbászkarikákkal kiraktam a húsokat, aztán - Középsőm adagja kivételével - rápakoltam a meggőzölt karfiolrózsákat - ezeket is megpergettem pici sóval. 




A tetejükre szeletelt tilsiti sajtot raktam, és forró sütőben szép pirosra sütöttem.
Köretnek bébirépát pároltam pici olaj, ételízesítő, és víz hozzáadásával, de közben elbeszélgettük az időt Középsőmmel és majdnem "túlkaramellizálódott" a répám :)!

Legnagyobb örömömre nagyon ízlett a családnak!!
 A várakozási idő utána 4 óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése