A mai vacsorához már a déli levesen meggőzöltem a karfiolt. Mindenkire
egy fél csirkemell filét számoltam (két egész csontos, lebőrözött
mellről fejtettem le a négy filét, a csontból csontlevest főztem),
mindegyik filét három felé vágtam. Egy evőkanálnyi olajon forró
serpenyőben elősütöttem minden szeletet és csak elősütés után sóztam.
Sütőpaprírral bélelt tepsibe sorakoztattam, és kolbászkarikákkal
kiraktam a húsokat, aztán - Középsőm adagja kivételével - rápakoltam a
meggőzölt karfiolrózsákat - ezeket is megpergettem pici sóval.
A tetejükre szeletelt tilsiti sajtot raktam, és forró sütőben szép pirosra sütöttem.
Köretnek bébirépát pároltam pici olaj, ételízesítő, és víz
hozzáadásával, de közben elbeszélgettük az időt Középsőmmel és majdnem
"túlkaramellizálódott" a répám :)!
Legnagyobb örömömre nagyon ízlett a családnak!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése