A mai ebéd második fogása volt ez a kínai ízvilágú zöldségkeverék, és hogy még keletiesebb legyen üvegtésztával tálaltam. Nekem nagyon bejött, a család többi tagja ódzkodik a különleges tésztától.
Hozzávalók: 1 csomag mirelit zöldségkeverék (750 gr), fél
piros kápia paprika, 1 csomag (100 gr) üvegtészta, forró víz, só,
fokhagyma granulátum, chili por, szárított petrezselyemzöld.
A zöldségkeveréken valamilyen fűszerek is voltak, azt csak úgy minden nélkül serpenyőbe öntöttem, hozzákevertem a vékony csíkokra vágott piros kápia paprikát, hogy színesebb legyen kicsit, majd nagy fokozaton melegíteni kezdtem, aztán takarékon, fedő alatt pároltam kb. 15-20 percig. Közben megkóstoltam, de nekem elég íztelennek tűnt, ezért szórtam rá a kedvenc fűszereimből: fokhagyma granulátumból és chili porból egy keveset - persze ezt mindenki ízlés szerint adagolhatja, vagy teljesen el is hagyhatja :)
Közben tálba tettem az üvegtésztát, csapott kávéskanálnyi sót szórtam
rá, kávéskanálnyi szárított petrezselyemzöldet és fokhagyma
granulátumot, és felöntöttem annyi forrásban lévő vízzel, ami ellepte.
Néhány másodperc után már szétváltak a szálak, alaposabban el tudtam
keverni.
Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzákevertem az üvegtésztát és némi
áztató levet, 1-2 perc alatt összesütöttem kicsit és tálalhattam.
Ilyen üvegtésztát még nem kóstoltam, de biztos hogy nekem nem okozna gondot ezt így ahogy van eltüntetni! Imádom a zöldséges tésztákat! Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi Éva :) nekem nagyon ízlett, biztos máskor is készítek még!
VálaszTörlés