Az ebéd második fogása is szénhidrátos-zöldséges lett.
Hozzávalók: 1 fej hagyma felaprítva, kevés olaj, 1 tisztított,
felkockázott padlizsán, 6 gombafej tisztítva, nagy cikkekre vágva, só,
ételízesítő, őrölt bors, chilipor, ízlés szerint, 1 evőkanál búzacsírás
rétesliszt, kb. fél liter forró víz, 3 csipet Lild-s Pizza
fűszerkeverék, szárított petrezselyemzöld, 50 dkg durum penne, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, olaj,
Az összevágott hagymát, majd a padlizsánt is megdinszteltem egy kevés
olajon a cikkekre vágott gomba, só, ételízesítő, bors és pici cshilipor
hozzáadásával. Amikor már színesedni kezdett, leszórtam egy evőkanál
búzacsírás rétes liszttel, azt is lepirítottam kicsit, majd felöntöttem
kb. fél liter forró vízzel és addig főztem a mártást, míg a padlizsán és
a gomba is megpuhult. Közben megszórtam egy jó adag szárított
petrezselyemzölddel és 3 csipet pizza fűszerkeverékkel. Amikor elkészült
a mártás beleforgattam a közben megfőzött (forrás után 8 perc alatt)
durum penne tésztát.
3 óra az ebéd után a várakozási idő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése