Tegnap volt Középsőm születésnapja, erre az alkalomra Ő akarta megfőzni
az ünnepi vacsorát - méghozzá bográcsban, mert imád tüzet rakni, és a
szabadban főzőcskézni. Nekem csak annyi dolgom volt, hogy a keze alá
dolgozzak. Összevágtam a húst, megpucoltam és megfőztem a krumplit, meg
az én zöldbabomat. A többit Középsőm intézte.
Az biztos, hogy három kilónál egy kicsivel több marha lapockából főtt a
pörkölt, Középsőm rengeteg hagymát, lecsó és erős paprikát, meg néhány
paradicsomot vágott föl hozzá. Nem mernék rá megesküdni, hogy csak
olajat használt a dinszteléshez, lehet, hogy kacsazsírt is rakott bele.
Fűszerezésül sót, csípős fűszerpaprikát, őrölt köményt, csípős piros
aranyat rakott a pörköltbe. Ezen kívül kb. 1,5 liter víz, és 2-3 dl
cabernet sauvignon is került bele. Jó két órán át rotyogtatta a
bográcsban, aztán tálba szedtük - bár Középsőm erősködött, hogy
bográcsostul tegyük asztalra, dehát hogy nézett volna ki a kormos
aljával az asztalon. Olyan finom volt, hogy az utolsó falatig elfogyott
minden. Jó kis este volt, mindenki nagyon éhesen ült asztalhoz, de a
végére mindenki nagyon elégedetten pihegett :).
Középsőmnek innen is boldog szülinapot kívánok így utólag is :)!
Én fokhagymás "ceruzababbal" ettem a pörköltet a testkontroll jegyében |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése