2014. március 25., kedd

Rizses zöldségleves

Szigorúan az újrahasznosítás jegyében. A tegnapi ebédről maradt ki egy tálka zöldborsópaprikás és egy tálka párolt rizs. Eltettem a hűtőbe, de a mai ebédhez felhasználtam. 
Először a zöldséglevest főztem meg. 1,5 szál sárgarépát, 1 szál petrezselyemgyökeret és 2 szeletet egy hatalmas zellerből megtisztítás, megmosás után vékonyra szeleteltem és főni tettem 1,5 liter sóval, ételízesítővel és őrölt borssal ízesített forró vízben. Kb. 15-20 perc alatt megpuhultak a zöldségek, akkor beleöntöttem a tálka rizst és zöldborsópaprikást, pár percig még forraltam és máris tálalhattam a finom szénhidrátos sorba illő levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése