Sültcsirke párolt kunsági zöldségkeverékkel, tejszínes-tejfölös gombamártással |
A farrészes csirkecombokat
három részre vágtam, megsóztam és
megborsoztam, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített
sütőben légkeverésen, lefedés nélkül kb. 1 órán át sütöttem. Akkor
felvettem a hőt 275 fokra és megpirítottam a húsok bőrét.
A kunsági zöldségkeveréket
1-2 evőkanál olajon só, ételízesítő, őrölt bors és pici víz hozzáadásával fedő alatt megpároltam.
A gombamártáshoz
felaprítottam egy fej megtisztított hagymát, és
kb. 30 dkg csiperkét. Kevés olajon addig dinszteltem sóval, ételízesítővel,
borssal, míg a levét elfőtte, utána 1-1,5 dl víz hozzáadásával tovább
főztem. Amikor ez a lé is elpárolgott alóla, felöntöttem kb. 1 dl
tejszínnel, belekevertem 2 evőkanál 20 %-os tejfölt és pár percig
forraltam. Ahogy hűlt, úgy sűrűsödött.
Margarinos tejfölös törtkrumpli is készült, mert Középsőm nem testkontrollozik, igényli a hagyományos kosztot.
Foci után Apa és Legkisebbikem is ehet krumplit, a reggeli gyümölcsig lesz ideje a pocakjuknak feldolgozni.
Krumpli nélkül 4 óra a várakozási idő.
Krumplival 8 órás - vegyes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése