Egy szép húsos sertés hátsó csülköt kicsontoztattam a hentessel, otthon a
rostjaira merőlegesen vékony szeleteket vágtam belőle, megfűszereztem*,
és alufóliával lefedve 200 fokos sütőben alsó-felső sütésnél kb. egy és
háromnegyed órán át sütöttem, aztán levettem az alufóliát és 275 fokon
pirítottam még 15-20 percig, amíg szép piros lett.
*Fűszerkeverék: 2 fehér kanál só, 2 fehér kanál ételízesítő, 1-1
csapott fehér kanál fokhagyma granulátum, őrölt kömény és csípős
fűszerpaprika, 1 kávéskanálnyi őrölt fekete bors.
Köretnek mirelit egész zöldbabot és friss sárgarépából vágott hasábokat
pároltam kevés olaj és víz hozzáadásával, ugyanazzal a fűszerrel, mint a
húst, + még kevés fokhagyma granulátumot is szórtam rá. Középsőm
krumplit is kapott hozzá, mert nem testkontrollozik, a többiek "csak"
párolt zöldségeket, de úgy is nagyon finomnak minősítették. Zöldségekkel
4 óra utána a várakozási idő a szétválasztó étrendben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése