Középsőm szombaton 15 csomag petrezselyemzöldet hozott a piacról nekem,
virág helyett :), mert imádom a friss petrezselyemzöldet, mostanában
mégsem vettem, mert elég drága. Így aztán mindenbe tehetem bőven. Tegnap
is volt a levesben is és a tésztában is, ma pedig a rizs és a saláta
készült vele.
Zöldborsópaprikás:
Hozzávalók: 1 fej hagyma felaprózva, 45 dkg mirelit zöldborsó,
kevés olaj, 1 evőkanál liszt, 1,5 fehér kanál (csípős) fűszerpaprika,
5-6 dl forró víz, só és/vagy ételízesítő ízlés szerint.
A hagymát pici olajon megdinszteltem, ráraktam a mirelit borsót. Amikor a
borsó már átforrósodott, leszórtam egy kanál liszttel, jól elkevertem,
hagytam kissé lepirulni. Aztán félrehúztam az edényt, és a borsót
megszórtam a fűszerpaprikával, gyorsan elkevertem és már öntöttem is rá a
forró vizet, nehogy a paprika megégjen. Fűszereztem ételízesítővel és
sóval. Takarékon főztem kb. 15 percig, míg a borsó megpuhult.
Petrezselymes-paprikás rizs:
Hozzávalók: 1 fej hagyma felaprítva, kevés olaj, 25 dkg (2
főzőtasak) paraboiled rizs, 2 nagy csokor felaprított petrezselyemzöld, 1
piros kápia paprika, ételízesítő és/vagy só+őrölt bors ízlés szerint,
5-6 dl forró víz.
A hagymát kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a főzőtasakokból a
rizst, kissé lepirítottam, majd felöntöttem forró vízzel. Ízesítettem
ételízesítővel és sóval, meg őrölt borssal. Kb. 10 perc főzés után
kevertem hozzá a kockára vágott kápia paprikát és a felaprított
petrezselyemzöldet. További 10 perc alatt elkészült.
Petrezselymes saláta:
Hozzávalók: 1 kisebb fej jégsaláta (a külső leveleit töltöttem meg tegnapelőtt körözöttel), 1/3 kígyóuborka, fél vékony húsú piros paprika (Lídlben vettem, piros hegyes paprika néven),
1 csomag petrezselyemzöld, 2 csipet só, fél citrom leve, pici olaj,
A hozzávaló zöldségeket összevágtam, petrezselyemzölddel, citromlével,
sóval és pici olajjal alaposan elkevertem és máris tálalhattam az
ebédet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése