Hozzávalók:
1 tojás, 10 dkg kristály cukor, 10 dkg finom liszt, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, 10 dkg darált mák, 1 dl olaj, 2,5 dl tejföl, 2 közepes alma (édes, jonagold, vagy starking)
1 tojás, 10 dkg kristály cukor, 10 dkg finom liszt, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, 10 dkg darált mák, 1 dl olaj, 2,5 dl tejföl, 2 közepes alma (édes, jonagold, vagy starking)
30 percig sütöttem, akkor tűpróbáztam, és még visszatettem 3 percre, mert kicsit ragadt még a tű. Sütés közben érdekes volt az illata, nem egy klasszikus sütemény illat - talán a tejföl meg a mák együtt - nem tudom.
Miután kivettem a sütőből hűlni hagytam, majd Apa segítségével papírostól kiemeltük a tepsiből egy tálcára, aztán másik tálcára borítottam és lehúztam róla a sütőpapírt. Visszafordítottam, a tetejét picit megszórtam porcukorral és alig vártam, hogy megkóstoljam.
Az érdekes illat megmaradt, de finom szaftos volt, viszont nekem hiányzott belőle egy kis reszelt citromhéj, vagy egy kis fahéj, ha legközelebb megsütöm, valószínű mindkettőt teszek bele. Azért így sem fog ránk száradni, én is és Apa is eltüntettünk már 2-2 darabot, Legkisebbikem is megkóstolt egyet, biztos a többi is eltűnik még az este folyamán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése