A sárgaborsólevest a tegnapi főzelékből alakítottam át. Először
felforraltam 1,2 liter vizet ételízesítővel és megfőztem benne 40 gr 8
tojásos karika tésztát, ezzel hígítottam a tegnapi főzeléket. A végén a
csilis virslikarikákat is belekevertem, felforraltam, ilyen módon
gyorsan isteni levesünk lett.
A tartalmas leves után második fogásnak friss leveles tésztából készítettem 1 rúd túrós rétest és 1 rúd pizzás "rétest".
Hozzávalók: 2 csomag (275 gr/csomag, Lidl-s) friss leveles tészta, tejföl a kenéshez,
A túrós rétes töltelékének hozzávalói:
1 csomag (500 gr) félzsíros tehéntúró, 2 cs vaníliás cukor, 1
teáskanál Kotányi szárított citromhéj, 5 evőkanál porcukor, 2 fél
maréknyi mazsola, 1 evőkanál búzadara, 1 db M-es tojás.
A hozzávalókat villával alaposan összedolgoztam, és a kiterített leveles
tészta hosszanti oldalára egy vastag csíkban ráhalmoztam. A tésztát az
alatta lévő sütőpapír segítségével feltekertem és az alatta lévő
papírral együtt a sütőpapírral bélelt tepsire emeltem.
A pizzás rétesbe ezek kerültek:
Néhány evőkanál Combino paradicsomos tésztaszósz, néhány csipet
szárított oregánó, csilipor, 100 gr Pikok csemege karaj (sonka Lidl-s),
néhány szelet Baroni fokhagymás felvágott (ugyancsak Lidl-s), 1 csomag
(200 gr) reszelt mozzarella sajt (Lovilio)
A kiterített leveles tésztát megkentem paradicsomszósszal, megszórtam
oregánóval és csiliporral, elosztottam rajta a vékony csíkokra vágott
sonkát, felvágottat és a reszelt mozzarellát,
majd feltekertem, mint a rétest szokás. Ezt is az alatta lévő papírral
együtt emeltem a tepsire, középen a két rétes sütőpapírjait feltekertem,
ha esetleg valamelyik kiszakad, ne keveredjen a két rétes tölteléke.
Ezután mindkettő tetejét megszurkáltam, és megkentem tejföllel.
200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben addig sütöttem, míg ilyen
szép piros lett. Sajnos a pizzás kiszakadt, kifolyt a sajt belőle, ezért
nem maradt olyan szép formás a szeletelésnél, mint a túrós, de
mindkettő nagyon finom volt!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése