Csak izgatta a fantáziámat a panettone, de nem akartam vele annyi időt
eltölteni és annyi anyagot belefeccelni, mint legutóbb is - mindhiába.
Eszembe jutott, hogy szétnézek a neten, hátha találok valami panettone
muffin receptet. És igen :) találtam, ITT.
(Köszönet a receptért!!) Ennek alapján elkészítettem a muffint, és
nagyon finom lett :)!! Egyetlen hibája, hogy nekem nem volt olyan
speckós muffinpapírom, ezért hagyományos kapszliba raktam a masszát, ami
a sütés közben kicsit túlcsordult. Az élvezeti értékén azonban ez
semmit nem változtatott.
Ezeket használtam hozzá:
- 100 gr kandírozott citrushéj keverék (Tesco), 1 jó púpos félmarék mazsola (kb. 80-85 gr), 1/4 csésze 100 %-os narancslé, 1 citrom sárga reszelt héja
- 4 púpos evőkanál Flora margarin, 2 evőkanál olaj, 2/3 csésze kristálycukor, 2 tojás, 1 teáskanál vanília aroma,
- 2 és 1/4 csésze finom liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/2 kávéskanál só
- 2/3 csésze tej
- Először a kandírozott citrushéjat és a mazsolát áztattam be 100 %-os narancslébe.
- Bekapcsoltam a sütőt 190 fokra és légkeverésre melegedni.
- Aztán kimértem a lisztet, összekevertem sütőporral, sóval.
- Az alaposan megmosott citrom héját a beáztatott gyümölcsökhöz reszeltem.
- Amikor ezekkel megvoltam tálba tettem a margarint, olajat, cukrot, tojást, vanília aromát és robotgéppel simára, habosra kevertem.
- Ezután kanállal a habos masszába kevertem a lisztet, és a tejet, végül a citromhéjas gyümölcsöket is.
- Papírkapszlival bélelt formába kanalaztam.
- Sütőbe toltam, 20 perc után tűpróbáztam, de kellett még neki 5 perc. Akkor kivettem és hűlni
hagytam.
Amikor langyosra hűlt, nem bírtam tovább várni, megkóstoltam. Nagyon
finom, ezentúl nem próbálkozom a nagy panettonéval, jó lesz nekem az
ilyen kicsi is :)!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése