2015. január 1., csütörtök

Panettone muffin


Csak izgatta a fantáziámat a panettone, de nem akartam vele annyi időt eltölteni és annyi anyagot belefeccelni, mint legutóbb is - mindhiába. Eszembe jutott, hogy szétnézek a neten, hátha találok valami panettone muffin receptet. És igen :) találtam, ITT.  (Köszönet a receptért!!) Ennek alapján elkészítettem a muffint, és nagyon finom lett :)!! Egyetlen hibája, hogy nekem nem volt olyan speckós muffinpapírom, ezért hagyományos kapszliba raktam a masszát, ami a sütés közben kicsit túlcsordult. Az élvezeti értékén azonban ez semmit nem változtatott. 
Ezeket használtam hozzá: 
  • 100 gr kandírozott citrushéj keverék (Tesco), 1 jó púpos félmarék mazsola (kb. 80-85 gr), 1/4 csésze 100 %-os narancslé, 1 citrom sárga reszelt héja
  • 4 púpos evőkanál Flora margarin, 2 evőkanál olaj, 2/3 csésze kristálycukor, 2 tojás, 1 teáskanál vanília aroma, 
  •  2 és 1/4 csésze finom liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/2 kávéskanál só
  • 2/3 csésze tej
- Először a kandírozott citrushéjat és a mazsolát áztattam be 100 %-os narancslébe.
- Bekapcsoltam a sütőt 190 fokra és légkeverésre melegedni.
- Aztán kimértem a lisztet, összekevertem sütőporral, sóval.
- Az alaposan megmosott citrom héját a beáztatott gyümölcsökhöz reszeltem.
- Amikor ezekkel megvoltam tálba tettem a margarint, olajat, cukrot, tojást, vanília aromát és robotgéppel simára, habosra kevertem. 
- Ezután kanállal a habos masszába kevertem a lisztet, és a tejet, végül a citromhéjas gyümölcsöket is.
- Papírkapszlival bélelt formába kanalaztam.
- Sütőbe toltam, 20 perc után tűpróbáztam, de kellett még neki 5 perc. Akkor kivettem és hűlni 
   hagytam. 

Amikor langyosra hűlt, nem bírtam tovább várni, megkóstoltam. Nagyon finom, ezentúl nem próbálkozom a nagy panettonéval, jó lesz nekem az ilyen kicsi is :)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése