2015. január 16., péntek

Mustáros-sonkás tarja

Ezt a húsételt a Kuruc pecsenye ihlette egész kis eltéréssel.
A vékonyra szelt tarja mindkét oldalát meghintettem Himalája sóval és frissen őrölt borssal, és egyik oldalát megkentem 1-1 mogyorószemnyi mustárral. Aztán 5 szelet fűszeres húsra 2-2 szelet Pikok csemege karajt (sonkát) fektettem, betakartam a másik 5 szelet tarjával és a felső tarják másik oldalát is megkentem egy-egy pici mustárral. Itt jött el az eltérés, mert nem forgattam paprikás lisztbe és nem tűztem össze a húst, csak alaposan összenyomtam, és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, 

alufóliával letakartam és 200 fokon kb. 90-100 percig sütöttem. Utána az alufóliát leszedtem róla, a húsokat megfordítottam és szép pirosra sütöttem.
Férjem és Legkisebbikem Rózsi mama féle krumplifőzelékkel ették, én fokhagymás párolt brokkolival. Ilyen módon sütve, párolt zöldséggel fogyasztva a szétválasztó étrendbe is beillik ez a húsétel . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése