Kissé szikkadt kalács maradékot használtam fel ennek a túrós sütinek az
aljaként. A vékony kalácsszeletek egyik oldalát megmártottam tejben,
tejes felüket felfelé fordítva kibéleltem velük egy 23 cm átmérőjű
tortaformát.
Egy csomag túróból a tészta nélküli túrótorta receptje alapján készítettem el a "tölteléket", amit a kalács alapra simítottam.
Hozzávalók:
80 gr vaj, 80 gr kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál
vanília aroma, 500 gr félzsíros tehéntúró, 3 db M-es tojás
kettéválasztva, csipet só, 2 evőkanál tej, 2 evőkanál búzadara, 1 citrom
sárga reszelt héja, fél citrom leve, fél marék mazsola.
A vajat kikevertem cukorral, vaníliás cukorral és vanília aromával,
hozzáadtam a tojások sárgáját és tovább kevertem (fakanállal).
Hozzáadtam a túrót, botmixerrel simára, krémesre turmixoltam a
masszát. Visszatértem a fakanálhoz, a krémes túróhoz kevertem a tejet,
búzadarát, reszelt citromhéjat és mazsolát, végül a csipet sóval kemény
habbá vert tojásfehérjével lazítottam.
200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 1 órán át sütöttem.
Langyosra hűlés után óvatosan tányérra csúsztattam. A tányér formájából
adódóan a széle kicsit megemelkedett, a közepe besüllyedt, de ez nem
rontott rajta. Szépen szeletelhető, nem túl édes, nagyon finom,
citromos-mazsolás ízhatású túrós süti lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése