2015. január 21., szerda

Rumos-diós muffin


Tegnap megkérdeztem Apát, nem lepődött-e meg, hogy egy finom túrós sütivel leptem meg a családot. Erre azt a választ kaptam, hogy inkább akkor lepődött volna meg, ha nem sütök valamit, mostanában úgy rajtam van a süthetnék. 
És tényleg, ma sem hagytam ki a sütést, ma visszatértem a muffinhoz. Napok óta azon töröm a fejem, milyen lenne egy rumos-diós muffin. Természetesen a rumosságot csak aroma hozzáadásával elérve. A fejtörést próbálkozás követte, és szerintem nem is sikerült rosszul, sőt :)!!!
Hozzávalók:
- 15 dkg dióbél, 15 dkg rétes liszt, 1 púpos evőkanál holland kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 
  teáskanál Kotányi szárított citromhéj (de frissen reszelt is jó helyette)
- 15 dkg vaj vagy Flora margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 cs vaníliás cukor, fél üvegcse 
   jamaicai rum aroma, 3 db M-es tojás, 4 jó nagy evőkanál sárgabarack lekvár, 
- 7  kocka étcsoki (legközelebb 14)


A dióbelet késes robotgéppel megdaráltam, hozzáadtam a többi száraz alapanyagot, és összekevertem a géppel. 
Csak 9 deka vajam volt itthon, azt pótoltam ki 6 deka Flora margarinnal, ezeket is a robotgépbe raktam, a cukrokkal, rumaromával, tojással és sárgabaracklekvárral együtt és készre kevertem a masszát. 
Papírkapszlival bélelt muffinformába osztottam, - a fém formán kívül még 2 szilikon is megtelt. Mindegyik muffinba egy fél kocka étcsokit nyomtam (legközelebb egész kockát teszek, akkor még csokisabb lesz), és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütöttem. 
Párom szerint eddig ez a legfinomabb muffinom :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése