2015. január 1., csütörtök

Szilveszteri vacsora, újévi ebéd

Szilveszteri vacsora: ropogós csülök vele sült krumplival


Nem sok szót vesztegetnék a szilveszteri vacsi és új évi ebéd leírására, mert ezek az ételek már szerepelnek a blogon. A húsok előkészítéséről már ITT írtam. A csülök alá vastagra szelt, ugyancsak sertéssült fűszeremmel ízesített krumplit raktam a vékonyan kiolajozott tepsibe. Fóliával letakarva sütöttem 2 órán át 220-250 fokon és légkeverésen, aztán 275 fokon még legalább 20-25 percig, míg szép piros ropogós lett. A debrecenis karaj sütőzacskóban együtt sült a csülökkel (másik tepsiben), csak azt hamarabb kivettem (kb. 100-110 perc után). A két tepsit időnként megcseréltem, hogy még egyenletesebb legyen a sütés.
Újév napján 200 fokos sütőben melegítettem fel a karajt és a csülök maradékát is.

Újévi ebéd:

Kolbászos lencseleves - a kolbászt átengedtem a férfinépnek, én anélkül is szeretem a lencselevest

Debreceni sertéskaraj, tegnap esti csülök, hagymás krumpli, csípős csalamádé



A szilveszteri vacsorából alig bírtam enni, mert a sós rágcsálnivalókból kicsit sokat ettem még melegen.
Az új évi ebédből is inkább a leves esett jól, még azt a kevés második fogást is alig bírtam megenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése