Legkisebbikem teljesen rabja lett a petrezselymes-fokhagymás csípős spagettinek, azt kérte, ma megint olyat főzzek ebédre, mert gyors is és borzasztó finom is. Említettem neki, hogy van még itthon cukkini, azt szerinte rakhatok-e bele, hogy valami kis zöldség is legyen az ebédben. Nyugtázta, hogy mehet, mert úgy is nagyon fincsi. Azért, hogy ne mindig spagettit együnk, szétnéztem a kamrában és találtam egy csomag három színű durum orsó tésztát (elvileg a piros paradicsommal, a zöld spenóttal van színezve), ami színesebbé, teszi a fogást. Hozzávalók:
2 db közepes cukkini2-4 evőkanál olaj
1-1,5 fehér kanál ételízesítő
petrezselyem és zeller zöld
1-2 hegyes erős paprika
3-5 kávéskanál fokhagyma granulátum
1-1,5 kávéskanál chili por
néhány friss bazsalikomlevél
kevés friss kakukkfű (csupán néhány apró levélke, mert nagyon intenzív)
2 hatalmas paradicsom apróra felkockázva
1 csomag (0,5 kg) durum tricolor tészta (orsó)
1 liter forró víz
1 fehér kanál ételízesítő
1 kávéskanál fokhagyma granulátum
kevés olaj.
Őszintén megmondom, a főtt tricolor tésztán én hasonló szagot szoktam érezni, mint a teljes kiőrlésű kenyéren, azt pedig nem tudom elviselni. Ezért most kipróbáltam, hogy nem sima sós-olajos vízben főztem meg a tésztát, hanem ételízesítővel és fokhagyma granulátummal ízesítettben, azt reméltem, hogy a fűszerezés tompítja kissé a számomra oly kellemetlen illatot. És örömmel mondhatom, hogy a praktikám célt ért, nem volt rossz szaga az elkészült tésztának :). Egyébként szokásosan, zepter módszerrel főztem, forrás után takarékon (9/2), 9 percig (főzési utsaítás szerint 9-11 perc).
Amíg a tészta főtt, a két megmosott cukkinit belereszeltem a wokba, kevés olajat öntöttem rá, és sütni kezdtem, mint a múltkor is. Ízesítettem ételízesítővel, fokhagyma granulátummal (mindig elfelejtek friss fokhagymát venni, pedig azzal biztos még finomabb lenne, 3-5 gerezddel), chili porral, és tovább pároltam. Hozzáraktam a megmosott, apróra vagdalt petrezselyem és zeller zöldet, felcsíkozott erős paprikát, amikor elkészült, elzártam alatta a tűzhelyet, belecsipkedtem a bazsalikom leveleket, kakukkfüvet, és legvégül nyersen hozzákevertem két hatalmas felkockázott paradicsomot (természetesen alapos megmosás után). Jól összekevertem, hozzáöntöttem a főtt tésztát, elvegyítettem és azonnal tálaltam. Nagyon finom, egészséges ebédünk volt. Ragadozóim is szívesen megették :D.
Cukkinis-paradicsomos tricolor tészta |
Jó ízlése van a fiadnak, ha ez a kedvence! Nagyon guszta szívesen megkóstolnám én is !
VálaszTörlésNagyon szép szines és étvágygerjesztő ez a tészta. Én nem szoktam megkérdezni, hogy tehetek-e bele, a végén úgyis megeszik:)
VálaszTörlésNagyon finom és mutatós
VálaszTörlés- Köszönöm kedves Éva! Sajna (?) már nem tudlak megkínálni, mind elfogyott :)
VálaszTörlés- Trollanyu - Köszi! Én is csak azért kérdeztem meg, mert szereti a cukkinit :)!
- Köszi Bianka!
Én is megenném minden nap.
VálaszTörlésA paradicsom, fokhagyma, bazsalikom nálam nyerő és a kifőtt tésztát is szeretjük. Így együtt még a többi hozávalóval biztos nagyon finom volt.
VálaszTörlésKati - Nálunk is maradéktalanul eltűnik mindig, amikor ilyet főzök :)
VálaszTörlésLívia - Tényleg nagyon finom, és szerintem egészséges is :)
Én ezt a csavart tésztát nem szeretem, mert annak idején az üzemi konyhán mindig ez volt a köret:)
VálaszTörlésDe egyébként nagyon guszta, más tésztával egyszer ki fogom próbálni:)
Nem kell csavart tésztának lennie, sőt háromszínűnek sem, de bármilyen tésztával érdemes kipróbálni, mert nagyon finom :)
VálaszTörlés