Tegnapról egy nagy tál rántott ez-meg-az maradt, amihez ma csak egy köretet kellett kitalálnom. Ki is találtam, hogy mexikói rizst készítek. A mexikói fűszerkeverékem elfogyott, ezért saját kútfőből fűszereztem meg az ételt. Hozzávalók 4-5 személyre:
- 2 fej vöröshagyma- 4-5 evőkanál olaj
- fél csomag (0,5 kg) mexikói zöldségkeverék (mirelit, Lidl-s)
- 3 főzőtasak paraboiled rizs (37,5 dkg)
- 2,5 fehér kanál ételízesítő
- 2 teáskanál szárított petrezselyemzöld
- 2-3 teáskanál szárított oregánó
- 1 púpos fehér kanál fűszerpaprika (csípős)
- 1-2 kávéskanál chili por (aki nem bírja az erőset, kihagyhatja)
- 8 dl + 2 dl forró víz
A hagymát tisztítás után apróra vágtam, az olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a mirelit zöldségkeveréket, amikor már fölengedett, a rizst is rászórtam a főzőtasakokból, fűszereztem ételízesítővel, oregánóval, petrezselyemzölddel, jól elkevertem, mellékészítettem a forró vizet, csak akkor tettem rá a fűszerpaprikát és chili port, amivel gyorsan összekevertem és már fel is öntöttem, hogy a paprika oda ne égjen. Először csak 8 dl forró vizet öntöttem rá, de kellett még kb 2 dl, hogy a rizs teljesen megpuhuljon. Kb. 25-30 perc alatt készre főtt, azon forrón tálaltam. Nagyon finom fűszeres étel lett, senki nem mondta volna meg, hogy nincs rajta mexikói fűszerkeverék :)
Mexikói rizs |
Hmm, ez jöhet is vacsira!!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki,akár hús nélkül is megtudnám enni!
VálaszTörlés:) Az az igazság, hogy legkisebbik Fiam és én tényleg hús nélkül ettük! olyan jó fűszeres volt!!
VálaszTörlésJó kis étkek vannak itt!!!!!!
VálaszTörlésEz is olyanra sikeredett, hogy utolsó szemig mind elfogyott, sőt még bírtunk volna enni!! :)
VálaszTörlés