2011. július 17., vasárnap

Mai ebédünk: Galambleves, rántott pulykamell zöldséges párolt rizzsel




Galambleves cérnametélttel


A hét végére megint kaptunk Szüleimtől  négy galambot, ezeket most egészben főztem meg, új zöldségekkel, zepter gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 10 perc alatt. Amíg főtt, másik edényben 8 tojásos cérnametéltet főztem ételízesítős vízben. Amikor a gyorsfőzős fazék visszahűlt rászűrtem a levest a tésztára. 


Második fogásnak rántott pulykamell szeleteket sütöttem, köretnek zöldséges rizst főztem a szokásos módon. Bár kissé késve kezdtem az ebédfőzést, 12 előtt 10 perccel, 1 óra előtt 5 perccel már az asztalnál ültünk és ebédeltünk, úgyhogy elmondhatom, ez elég gyors, mégis nagyon finom ebéd volt :D







Rántott pulykamellfilé, zöldséges rizzsel, csemege uborkával




9 megjegyzés:

  1. Nagyon régen még gyerek voltam mikor galamblevest ettem nagyon finom tud lenni! Nagyon guszta és finom ebédetek volt! Megkérlek nézzél be hozzám van számodra egy meglepetésem!

    VálaszTörlés
  2. Mindkét étel nagyon guszta. Gyerekkoromban nyaranta Debrecenben voltam az apai rokonságnál. Egyik nagybátyám padlása tele volt házi galambokkal. Akkor ettem utoljára galambot. Már nem is emlékszem az ízére, csak feltételezem, hogy hasonlít a fiatal csirkére.

    VálaszTörlés
  3. Gyerekkoromban ettem én is gyakran galamblevest, nem hinném, hogy a gyerekeim megennék, már ha tudnák, hogy mit esznek:) De hát nem nagyon tudok itt galambhoz hozzájutni, úgyhogy csak felidézem a gyerekkori izeket:)

    VálaszTörlés
  4. Mrita - köszönöm :)

    Éva - tényleg finom, köszönöm! Rögtön megyek Hozzád!! :)

    Hobbychef, Neked is köszönöm :) Szerencsénkre Apukám galambháza tele van galambbal, nálunk mindenki nagyon szereti. Az íze kicsit hasonlít a csirkére, de ici-picit vadabb jellegű, a húsa is sötétbarnás.

    trollanyu - szerencsére az én gyerekeim nagyon szeretik, Párom kissé nehezen barátkozott meg a galambhússal. A levesét mindig szívesen megette, de a húst csak nemrég kezdte megszeretni, most már Ő is lelkes galambevő :)

    Örülök, hogy ilyen sokatokban keltett (remélem kellemes) gyerekkori emlékeket :D

    VálaszTörlés
  5. Valamikor gyermekkoromban ettem galamb levest,de most már nem tudom,hogy hajlandó lennék-e!de a rántott pulykamell és a köret,azt igen!!!

    VálaszTörlés
  6. Még nem ettem galambot...Tudom, hogy finom, de még nem mertem megkóstolni...talán egyszer...Nem vagyok nagy barátja a tollas egyedeknek. Szelet húsként igen, de élve, tuti belehalnék, ha hozzá kellene nyúlnom. Ha azon múlna, hogy nekem kéne levágnom, többet nem ennék húst, az biztos.Ez van...

    VálaszTörlés
  7. mellissina2 - nálunk nem erőszak az evés, ha nem akarnál, nem kellene enni a levesből :)

    Illéskrisz - gyerekkoromban Anyukám igyekezett megtanítani csirkét vágni és galamb nyakát kitekerni, ez akkoriban elvárás volt a leendő háziasszonyoknál (hetvenes évek - még nem igazán volt ilyen bőséges a hús felhozatal, mint manapság). Nem egy jó érzés biztos, de hozzá kellett szokni a gondolathoz, hogy a húsevéshez ölni kell :(.
    Szerencsére manapság már minden kapható tisztítva, darabolva is.
    A galambot is úgy kaptuk, és én nagyon örültem ennek :D

    VálaszTörlés
  8. Én megkóstólnám szívesen a galambhúst, bár én se tudnék megölni se tyúkot , se galambot, pedig hát tényleg ölni kell a húsevéshez, de nekem nem megy. Szerencsére anyum levágja nekünk.:)

    VálaszTörlés