Már amikor hónapokkal ezelőtt elkészítettem előző, zöldséges-sajtos-sonkás göngyölt karajomat, tudtam, hogy ennek az ételnek lesz valami kolbászos töltelékű változata is. Aztán Aledánál megláttam a kolbászos töltött húst, ami megerősítette bennem, hogy ilyesmit készítenem kell. A füstölt kolbászt azonban túl markánsnak éreztem, de az ötletet megtartottam :). Ma adott volt minden az elképzelésem megvalósításához, karaj, bacon, sonka, debreceni kolbász. Pillanatok alatt össze lehetett rakni, a sülésnek nem kellett több, mint 1 óra, mire a hús megsült, elkészültek a köretek is, 1 óra 10 perc alatt úgy tudtam tálalni az ebédet, hogy közben nem kellett kapkodnom, és ráadásul nagyon finom lett :)
Hozzávalók:
- karaj szeletek (16 szelet)
- szeletelt bacon (10 szelet)
- 1 csomag falusi sonka (hajszál vékonyra szeletelt)
- 5 db debreceni kolbász
- sertés fűszerkeverékem
A karajt sertéssült fűszerkeverékkel mindkét oldalán beszórtam, gyengén kiklopfoltam, félre tettem. Egy jó méretes grill alufóliát az asztalra készítettem, rá egy réteg sütőfóliát terítettem, erre sorakoztattam a szeletelt bacont.
A bacon szeletekre egymást kissé fedve sorba raktam a karaj szeleteket,
majd a hajszál vékony falusi sonkát, végül sorba a lebőrözött debreceni kolbászokat is.
Aztán a fólia segítségével, - de vigyázva, hogy azt ne tekerjem bele -, felgöngyöltem a húst.
Beletekertem a sütőfóliába, aztán az alufóliába is.
200 fokra előmelegített sütőbe tettem, de a sütőt néhány perc múlva 180 fokra visszavéve 45 percig fóliában sütöttem,
majd a fóliát kibontva még 15 percig 200 fokon. Ekkor óvatosan tálra tettem
5 percig pihenni hagytam, aztán éles késsel ferdén szeletelve hagymás krumplival és párolt mexikói körettel tálaltam. (A mexikói körethez egy fej apróra vágott hagymát megdinszteltem kevés olajon, ráraktam a mirelit zöldséget, 4-5 kávéskanál sertéssült fűszerkeveréket és kevés chili port, úgy pároltam készre.)
Nagyon finom, ünnepinek is nevezhető ebédünk volt :D
Hú de nagyon jól néz ki:) Valami ilyesmit fogok késziteni, mikor anyósomék itt lesznek:)
VálaszTörlésValóban nagyon ünnepi és guszta.
VálaszTörlésNagyon finomnak látszik. Ötletesen tekerted fel. :)
VálaszTörlésMennyei! És azok a fotók...
VálaszTörlésMária nagyon de nagyon ügyes vagy!
Köszönöm Lányok, örülök, hogy Nektek is tetszik. A családnak nagyon bejött :D
VálaszTörlésJól néz ki nagyon!
VálaszTörlésMaria, ez valami Isteni finom lehetett:)) Nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, guszta!Biztos nagyon finom csak rá kell nézni, milyen ízletes dolgok vannak benne!
VálaszTörlésEz tényleg ünnepi fogás volt.
VálaszTörlésMónika - Köszönöm :)!
VálaszTörlésRoza - Mindenkinek nagyon ízlett, Férjem azt mondta I. osztályú, és még azt sem bánta, hogy nem rántott hús lett a karajból :D
Éva - Valóban csupa finom dolog volt benne :)!
Kati - Ünnepi és mégsem bonyolult :)