Régebben nézelődtem a neten, és egy nagyon jó receptet találtam a NO SALTY oldalán, Big Boss receptjét, Töltött csirkefarhát címen. Annyira megtetszett, elhatároztam, hogy elkészítem, hiszen családunk minden tagja szereti a farhátat, legnagyobbik Fiamnak akkor ízlik leginkább bármilyen csirkés étel, ha abból készül, vagy az is van benne. Ma a Lidl-ben nagyon olcsón sikerült 2 doboz csirke farhátat (összesen 6 egész volt benne) és 2 doboz levescsomagot venni, ezeket már eleve úgy vettem meg, hogy töltött farhát lesz belőlük. A levescsomagokból csak a 4 db májat használtam fel, a többiből holnap levest, vagy pörköltet főzök.
Hozzávalók:6 db egész csirke farhát
só / sültcsirke fűszerkeverék
3,5 db szikkadt zsemle
hideg víz a zsemle áztatásához
4 db szép nagy csirkemáj
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 db nyers tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 púpos és 1 csapott fehér kanál ételízesítő
őrölt bors ízlés szerint
kevés margarin.
A zsemléket megáztattam hideg vízben, majd jó alaposan kicsavartam. Hozzáadtam a kis kockákra vágott csirkemájat, megmosott, lerázogatott, egészen apróra vágott petrezselyemzöldet, egész tojást, zsemlemorzsát, ételízesítőt és őrölt borsot, jól összedolgoztam, és egyenletesen elosztottam az előre besózott, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatott 4 db csirke farhátba. Kettőt töltelék nélkül hagytam, mert Legkisebbikem nem szereti a tölteléket (ki érti ezt???). A két töltelék nélküli csirkét sültcsirke fűszerrel fűszereztem be, majd töltött farhátakra egy-egy darabka margarint raktam, alufóliával lefedve sütöttem 1 órán át 180-190 fokos sütőben, majd a fóliát levéve még 20 percig 225 fokon, félidőben megfordítottam, hogy a töltött farhátak bőre is ropogósra süljön.
A töltöttekhez petrezselymes újkrumplit, a töltetlen csirkéhez hagymás újkrumplit tálaltam. Mellé kovászos uborkát, vagy délről maradt majonézes-joghurtos salátát lehetett választani. Nagyon finom, mégis pénztárca kímélő vacsoránk volt :) !!!
Finom lehet.
VálaszTörlésKi gondolta volna, hogy még a farhátat is lehet tölteni. Nagyon jó ötlet. Szeretjük mi is a farhátat, leginkább pörköltnek szoktam készíteni.Eddig annak készítettem, de ezután kipróbálom így is .Köszi!
VálaszTörlésKedves Kati és Éva! Érdemes kipróbálni, mert amellett, hogy pénztárca kímélő, még nagyon finom is!! :)
VálaszTörlésÉn eddig csak levesnek készítettem, ill. a zsíros részéből tepertőt (isteni). A töltött csirkefarhát jó ötlet, kipróbálom. Tényleg pénztárcakímélő, nálunk a piacokon 100-150 Ft-ért lehet kapni kilóját.
VálaszTörlésKedves Hobbychef! Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!! És tényleg nem drága :)
VálaszTörlésMária,komolyan mondom mindig tanul az ember lánya,farhát töltve,abban a pillanatban megcsinálom ahogy eltűnik ez a nyomorult hőség,mert ugye a sütőt addig messze elkerüljük.már jegyzem is fel.
VálaszTörlésEz aztán jó ötlet!:) Eszembe sem jutott volna, de ki fogom próbálni!
VálaszTörlésKedves mellissina2 és Roza! én pont így gondoltam, amikor megtaláltam a receptet :) És ugyanolyan finom volt, mint a rendes töltött csirke, csak sokkal olcsóbb :))
VálaszTörlés