A mai nap még mindig újszülött unokánk bűvöletében telt, de azért egy kis bútortologatás is belefért. A kicsi új lendületet hozott a családba :)
Igyekeztem kicsit könnyebb ebédet főzni, miután jól kifáradtunk délelőtt. Húsmentes ebéd került asztalra, karfiol leves és gombamártás tésztával. A leves és a második fogás is nagyon finom volt. A levesben csupa új zöldség főtt (karfiol, sárgarépa, petrezselyem gyökér és zeller gumó), ami még finomabbá tette.
Mindkét étel szerepel már a leírások között. A levesnél annyi eltérés volt, hogy a levesbe nem tettem húsleves kockát és tojás nélküli cérnametélt tésztát főztem bele, amit azonnal levettem a tűzről, ahogy a tészta bele került, a forró leves további forralás nélkül is megfőzte a tésztát. Ugyancsak tojás nélküli tészta készült a tejfölös-borsos gombához, azt forrás után takarékon csak 5 percig főztem. (Különbség a mártásnál, hogy 2 fej hagymát használtam fel, meg fél kg csiperke gombát, és jó sok borsot szórtam rá.) Mindkét fogás nagyon finom volt, bár Apa hiányolta a húst.
Vacsorára - mire a gyerekek is hazaértek - a csirke levescsomagokban maradt húsokból és egy csomag alsó combból csirkepörköltet főztem, ehhez egy csomag 4 tojásos szarvacskát főztem ki, és tejföllel meglocsolva, vagy tejfölös-borsos gombával megbolondítva lehetett fogyasztani.
Karfiol leves új zöldségekkel és tojás nélküli cérnametélttel |
Tejfölös-borsos gombamártás tojás nélküli orsó tésztával |
Nagyon finomakat főztél a családnak ! Kedvencem a karfiol és a tejfölös gombát is nagyon szeretem! Egészségetekre!
VálaszTörlésKöszönjük, kedves Éva!
VálaszTörlésRemek összeállítás, nagyon finom
VálaszTörlés:)
VálaszTörlés