2013. június 17., hétfő

Az idei év első tiszai harcsa halászléje

Sőt, az idei év első tiszai hala. Az idén nem úgy jöttek össze Legnagyobbikom dolgai. Hol nem ért rá, hol árvíz miatt horgász tilalom volt a Tiszán, aztán meg a különféle tilalmi idők, úgyhogy inkább fizetős tóra ment horgászni, de halat onnan nem hozott, mert ott drágább, mint a halasnál.  Szombaton azonban lejárt a harcsa tilalom, így vasárnap a Tiszára ment horgászni és végre hazahozhatott egy megfelelő méretű harcsát. Meg is tisztította, nekem csak meg kellett főzni. Ma, mire hazajött ebédelni halászlével vártam. Szokás szerint kifiléztem a harcsát, a gerincéből, uszonyából, fejéből alaplevet főztem egy hatalmas hagymával, hegyes erős paprikával sóval és pici őrölt köménnyel. Forrás után kb 1-1,5 órán át, lassan forralva a halcsontokat kb 2 liter vízben. A harcsafiléket sóval és paprikával megszórva jól elkevertem, hogy mindenütt érjék a fűszerek, aztán állni hagytam, míg főtt az alaplé. Amikor minden hús lefőtt a csontokról, átpaszíroztam a levet, visszaraktam a tűzhelyre, csak utána raktam hozzá a csípős fűszerpaprikát, 3 fehér kanállal. Megvártam, míg zubogva forrt, majd beleraktam a kockára vágott, befűszerezett harcsafilét és lefedve, lassan főztem legalább fél órán át.
Eddig még csak Legnagyobbikom evett belőle, de neki nagyon ízlett :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése