Sőt, az idei év első tiszai hala. Az idén nem úgy jöttek össze
Legnagyobbikom dolgai. Hol nem ért rá, hol árvíz miatt horgász tilalom
volt a Tiszán, aztán meg a különféle tilalmi idők, úgyhogy inkább
fizetős tóra ment horgászni, de halat onnan nem hozott, mert ott
drágább, mint a halasnál. Szombaton azonban lejárt a harcsa tilalom,
így vasárnap a Tiszára ment horgászni és végre hazahozhatott egy
megfelelő méretű harcsát. Meg is tisztította, nekem csak meg kellett
főzni. Ma, mire hazajött ebédelni halászlével vártam. Szokás szerint kifiléztem
a harcsát, a gerincéből, uszonyából, fejéből alaplevet főztem egy
hatalmas hagymával, hegyes erős paprikával sóval és pici őrölt
köménnyel. Forrás után kb 1-1,5 órán át, lassan forralva a halcsontokat
kb 2 liter vízben. A harcsafiléket sóval és paprikával megszórva jól
elkevertem, hogy mindenütt érjék a fűszerek, aztán állni hagytam, míg
főtt az alaplé. Amikor minden hús lefőtt a csontokról, átpaszíroztam a
levet, visszaraktam a tűzhelyre, csak utána raktam hozzá a csípős
fűszerpaprikát, 3 fehér kanállal. Megvártam, míg zubogva forrt, majd
beleraktam a kockára vágott, befűszerezett harcsafilét és lefedve,
lassan főztem legalább fél órán át.
Eddig még csak Legnagyobbikom evett belőle, de neki nagyon ízlett :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése