2013. június 27., csütörtök

Brassói csirkemellből a családnak, nekem brassói fűszeres krumpli párolt zöldbabbal

Legkisebbikem brassói aprópecsenye adagja - megkértem fényképezze le helyettem
Tegnap nem volt időm bejegyzést írni, épp csak a Testkontroll "fülre" írtam be, hogy miket ettem, hogy el ne felejtsem. Kép azért készült!! A családnak brassóit sütöttem csirkemellből, eltérés csak a hús alakjában volt, mert most csíkokra vágtam, nem kockákra, és újkrumplit sütöttem hozzá, mindenkinek frissen. Először úgy gondoltam, hogy én is fokhagymás csirkemellet fogok enni fokhagymás zöldbabbal. De aztán változott az elképzelésem, amikor elkészült az első két adag sültkrumpli. Úgy megkívántam, hogy a húst inkább krumplira cseréltem, amit szintén brassóiasan fűszereztem meg: sóval, fokhagyma granulátummal és őrölt borssal, így valami isteni volt a fokhagymás párolt zöldbabbal. 
De készült egy icipici zöldbableves is,
a bab főzővizéből, kb. 2 merőkanálnyi tegnapelőtt maradt karalábékrémlevessel sűrítve, betétnek pedig pár kanál párolt zöldbab került a levesbe is. Pici sóval és fokhagyma granulátummal ellensúlyoztam a karalábékrémleves édeskés ízét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése