Legkisebbikem brassói aprópecsenye adagja - megkértem fényképezze le helyettem |
Tegnap nem volt időm bejegyzést írni, épp csak a Testkontroll "fülre"
írtam be, hogy miket ettem, hogy el ne felejtsem. Kép azért készült!! A
családnak brassóit sütöttem csirkemellből, eltérés csak a
hús alakjában volt, mert most csíkokra vágtam, nem kockákra, és
újkrumplit sütöttem hozzá, mindenkinek frissen. Először úgy gondoltam,
hogy én is fokhagymás csirkemellet fogok enni fokhagymás zöldbabbal. De
aztán változott az elképzelésem, amikor elkészült az első két adag
sültkrumpli. Úgy megkívántam, hogy a húst inkább krumplira cseréltem,
amit szintén brassóiasan fűszereztem meg: sóval, fokhagyma granulátummal
és őrölt borssal, így valami isteni volt a fokhagymás párolt
zöldbabbal.
De készült egy icipici zöldbableves is,
a bab főzővizéből, kb. 2 merőkanálnyi tegnapelőtt maradt
karalábékrémlevessel sűrítve, betétnek pedig pár kanál párolt zöldbab
került a levesbe is. Pici sóval és fokhagyma granulátummal
ellensúlyoztam a karalábékrémleves édeskés ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése