Ma csak egy kis levest kellett főznöm, a második fogásom a hűtőben
talált maradékokból állt össze. Vasárnap egy kis tálnyi hagymás krumpli
nem fogyott el, tegnap meg a linguine-ből maradt meg egy jó adag, sőt
még a mai ebéd után is került vissza a hűtőbe belőle, lehet, hogy valami
hamis vadas szószt fogok hozzá készíteni.
Először a leves: 1 zsenge karalábé, 1-1 szál új sárgarépa és
petrezselyem gyökér, fél fej hagyma, néhány csepp olaj, 1 liter forró
víz, 1 fehér kanál ételízesítő, csipet só, néhány tekerésnyi chili
pehely, 1-2 csipet őrölt bors, kis csokor petrezselyemzöld.
A karalábét, és zöldségeket tisztítás után összevágtam, a fél fej
hagymát felaprítottam, és a petrezselyemzöld kivételével mindent
egyszerre főni tettem. Amikor megfőtt botmixerrel összemixeltem,
visszatettem a tűzhelyre és beletettem az apróra vagdalt
petrezselyemzöldet. 1 perc forralás után tálaltam. Szikkadt félbarna kenyérkockákat pirítottam hozzá pici olajon.
A pirított krumplis tésztához apróra vágtam a hagyma másik felét, egy teflon serpenyőben pici olajon megdinszteltem, hozzáöntöttem a maradék hagymás krumplit, fakanállal összetörtem kicsit, és kb. 1 dl forró vizet adtam hozzá, hogy krémesebbé váljon. Akkor hozzátettem egy szedőkanál főtt linguinét, jól összevegyítettem, erre is csavartam egy kis chilipelyhet, megszórtam kevés őrölt borssal, jól elkevertem és hagytam pirulni a serpenyőben. Amikor más szép színt kapott lapáttal óvatosan megfordítottam, és a másik oldalt is lepirítottam. Most nem ettem hozzá salátát, de egy jó citromos fejes saláta biztosan illett volna hozzá. Ez az ebéd szénhidrátos volt, ezért a várakozási idő utána 3 óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése