Teljesen hagyományos csirkepörkölt volt a mai ebéd - bőrétől
megszabadított csirke alkatrészekből. A családnak tésztát főztem hozzá,
nekem volt még tegnapról párolt zöldbab.
Ja, és ma egy kissé fura kinézetű, de nagyon finom levest is főztem, 14
szál vékony új petrezselyemgyökérből, amiket alaposan megsikáltam, de
nem tisztítottam meg, csak feldaraboltam és 1 liter forró vízben, 1
evőkanál olajjal, 1 fehér kanál ételízesítővel és őrölt borssal főni
tettem. Amikor megfőtt, összeturmixoltam és visszatettem a tűzre, hogy
újra felforrjon. Közben összevágtam egy nagy csokor petrezselyemzöldet,
és beletettem a levesbe. Épp csak annyit vártam, hogy buzzanjon egyet,
és már tálaltam is ezt a nem túl sűrű, kissé zöld, de nagyon egészséges
és még Párom szerint is nagyon finom levest, amiből csak Ő meg én
ettünk.
Vacsorára folytattam a petrezselymes vonalat, megettem a leves maradékát
és összedobtam második fogáskként egy tányérnyi nagyon petrezselymes
tésztát.(1-2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, fél hegyes
erős paprika felkarikázva, 1 merőkanál petrezselyemleves, pici bors, 1
nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöld és 1 ágacska friss
bazsalikom, rá a délben főtt tészta) A tetejére felvágtam néhány cherry
paradicsomot, így szinte pár pillanat alatt isteni vacsorám lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése