2013. június 27., csütörtök

Csirkepörkölt - nekem zöldbabbal, a családnak tésztával, petrezselyemleves, petrezselymes tészta


Teljesen hagyományos csirkepörkölt volt a mai ebéd - bőrétől megszabadított csirke alkatrészekből. A családnak tésztát főztem hozzá, nekem volt még tegnapról párolt zöldbab. 
Ja, és ma egy kissé fura kinézetű, de nagyon finom levest is főztem, 14 szál vékony új petrezselyemgyökérből, amiket alaposan megsikáltam, de nem tisztítottam meg, csak feldaraboltam és 1 liter forró vízben, 1 evőkanál olajjal, 1 fehér kanál ételízesítővel és őrölt borssal főni tettem. Amikor megfőtt, összeturmixoltam és visszatettem a tűzre, hogy újra felforrjon. Közben összevágtam egy nagy csokor petrezselyemzöldet, és beletettem a levesbe. Épp csak annyit vártam, hogy buzzanjon egyet, és már tálaltam is ezt a nem túl sűrű, kissé zöld, de nagyon egészséges és még Párom szerint is nagyon finom levest, amiből csak Ő meg én ettünk.
Vacsorára folytattam a petrezselymes vonalat, megettem a leves maradékát és összedobtam második fogáskként egy tányérnyi nagyon petrezselymes tésztát.(1-2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, fél hegyes erős paprika felkarikázva, 1 merőkanál petrezselyemleves, pici bors, 1 nagy csokor apróra vágott  petrezselyemzöld és 1 ágacska friss bazsalikom, rá a délben főtt tészta) A tetejére felvágtam néhány cherry paradicsomot, így szinte pár pillanat alatt isteni vacsorám lett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése