A családnak tejfölös harcsapaprikást főztem, egy szép harcsából, amit
Legnagyobbikom vasárnap fogott. Most nem lisztes habarással sűrítettem,
más praktikához folyamodtam, hogy este én is tudjak enni belőle, ha
kedvem lesz. A tisztított, nyúzott harcsát kifiléztem, a szálka nélküli
húst (kb. 80 dkg) darabokra vágtam és 2 evőkanál csípős piros arannyal
bepácoltam.
A gerinccsontokból egy nagy hagyma felaprózott felével, 1/2 liter
forró vízzel, 1 csapott fehér kanál sóval, 1 hegyes erős paprikával, 1
hámozott paradicsommal alaplevet főztem. Amikor a hús már kezdett
leválni a csontokról, kiszedtem hűlni, amikor fogható volt, kézzel
kicsontoztam, a leszedett harcsahúst visszaraktam a lébe és botmixerrel
összeturmixoltam. Így egy jó sűrű levet kaptam.
A hagyma másik felét is felapróztam, kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a bepácolt haldarabokat, 2 fehér kanál csípős fűszerpaprikát, óvatosan elkevertem és felöntöttem a sűrű alaplével. Főztem kb. 10 percig, aztán 4-5 evőkanál tejföllel
gazdagítottam, azzal is kiforraltam és közben megfőzött olaszcsavart
tésztával tálaltam. Aki kért, tejfölt tehetett még rá a tányérján.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése