Tegnapról maradt egy jó adag nokedlis-kolbászos-virslis paprikás
újkrumpli, Párom mondta is, hogy ma nem kell ebédet főzni. Persze azért
csak kellett némi kis kiegészítés, mert nem volt annyi, hogy
mindannyiunknak elég legyen. A tegnapi bevásárlás során szuper
fagyasztott zöldségeket találtam, többek között brokkolit, 450 gr-os
kiszerelésben. Ma ezt használtam fel nagy kedvencünk, a
csípős-fokhagymás-petrezselymes spagetti felturbózásához.
Hozzávalók:
- 1/2 kg vékony spagetti, 1,1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, 1 evőkanál olaj,
- 3-4 evőkanál olaj, 3 hegyes erős paprika, 1 fej új fokhagyma, 1
csomag (450 gr) fagyasztott brokkoli, 1 csapott fehér kanál só, 1 csipet
borsikafű 2x1,5 dl forró víz, 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld, 1
ág friss bazsalikom, 2 érett paradicsom.
A tésztát szokásos módon (Zepter tésztafőzés szabályai szerint) 10 perc alatt megfőztem.
A "mártáshoz" felkarikáztam az erőspaprikát, apróra vágtam a fokhagymát,
kevés olajon mindkettőt megdinszteltem, majd ráöntöttem a mirelit
brokkolit. Sóztam, megszórtam borsikafűvel, és párolni kezdtem. A
brokkoliból kiolvadt lé hamar elpárolgott alóla, úgyhogy öntöttem alá
egy kevés forró vizet. Ezt még egyszer meg kellett ismételni, hogy a
brokkoli kellőképpen megpuhuljon. Amikorra a második adag víz is elfőtt
alóla, ép kellően megpuhult a brokkoli, akkor tettem rá az apróra vágott
petrezselyemzöldet és bazsalikomot, jól elkevertem, és beleforgattam a
spagettit. Legvégül hozzátettem a kockákra vágott paradicsomot, de azzal
már nem főztem, csak belekevertem.
A tészta előtt Apa és én még ettünk a tegnapelőtti káposztalevesből 1-1 tányérral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése