2013. június 23., vasárnap

Karalábés zöldborsóleves, csípős párolt zöldségek, gyümölcssaláta

A Testkontroll diéta jegyében ma is kétféle ebéd készült. Persze amennyire lehetett, leegyszerűsítettem a dolgot. A leves közös volt mindenkinek, karalábés zöldborsóleves tojás nélküli cérnametélttel.
Ehhez már az este kifejtettem 1 kg héjas borsót. Nem tudom mennyi lett a kifejtett borsó, mert elfelejtettem megmérni. Viszont tettem a levesbe olyan zsenge borsóhüvelyeket is, amiben még csak ici-pici borsószem kezdemények csücsültek. Ezekről aztán kiderült, hogy olyan "szálkásak", mint az öreg zöldbab szokott lenni. 
A leves hozzávalói: Kevés olaj, a kifejtett borsó, 2 db új sárgarépa, 2 db új petrezselyemgyökér, 1 új zellergumó, 1 fej hagyma, 1 hegyes erős paprika magház felöli fele, 1 nagy csokor petrezselyem és zellerzöld, 3 liter forró víz, 1 fehér kanál só,2 fehér kanál ételízesítő, őrölt bors ízlés szerint, 4 félmarék tojás nélküli durum cérnácska tészta. 
A fazékba kevés olajat öntöttem, beleraktam az összes megtisztított, összevágott zöldséget, hagymát, borsót, karalábét és együtt dinszteltem kb. 7-8 percig. Akkor ráraktam az ételízesítőket, elkevertem és felöntöttem forró vízzel. Forrás után takarékon főztem, amíg a zöldségek megpuhultak. Akkor belefőztem a tésztát, de 2-3 perc forralás után elzártam alatta a tűzhelyet, nehogy szétfőjjön. Mindenkinek nagyon ízlett ez a csupa friss zöldséges leves. 
Az én második fogásom csípős párolt zöldség volt. Kb. 30 dkg mirelit mexikói zöldségkeveréket (Lidl-s) és 10 dkg ugyancsak mirelit brokkolit pároltam meg kevés olajon, só és chilipehely hozzáadásával, kb. 20 perc alatt. Hozzá hagymás újkrumplit ettem én is. 

 Délutánra készítettem egy családi adag finom gyümölcssalátát
Hozzávalók:  kb. 25 dkg eper, kb. 25 dkg cseresznye, 3 db banán, 3 db őszibarack, 1 db narancs, 1 narancs leve, 2 evőkanál méz.
A megmosott, lecsöpögtetett epret több részre vágtam, hozzáadtam a kimagozott, felezett cseresznyét, a felkarikázott banánt, falatokra vágott barackot és narancsot. Meglocsoltam 1 narancs levével, elkevertem mézzel és már kész is volt.
Vacsorára a megmaradt csípős párolt zöldséghez kevertem 2 nagy feldarabolt paradicsomot, után-sóztam, és ezt a "párolt zöldséges paradicsomsalátát" hagymás krumplival megettem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése