Ma csak második féléről kellett gondoskodnom, mert tegnapról volt még karalábés zöldborsóleves durum cérnametélttel. A fiúknak virslis kiflit készítettem leveles tésztából és Füstli virsliből, magamnak pedig pirított káposztával töltött "káposztás-levelest".
Persze bolti tésztát használtam, a Lidl-ben a múlt héten volt akciós a
friss leveles tészta, abból vettem két csomaggal. És ellenőriztem, nincs
benne semmi olyan, ami miatt ne használhatnám az "új" étrendemben.
A virslis kifli hozzávalói: 1 csomag friss leveles tészta, 1 csomag (10 db) Füstli virsli, 1 tojás és pici só, reszelt trappista sajt.
A virslis kiflihez az egyik csomag kibontott tésztát 10 egyenlő
szélességű csíkra vágtam a tészta hosszú oldalával párhuzamosan, majd a
tésztacsíkokat a virslikre tekertem. Kevés sóval elhabart tojással
megkentem és megszórtam reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsin
sütöttem 180 fokra és légkeverésre állított sütőben, amíg szép piros
lett.
A káposztás-leveles hozzávalói: 1 fej káposzta, kevés olaj, 1 csapott fehér kanál só, őrölt bors, 1 csomag friss leveles tészta
A káposztás-leveleshez nagylyukú reszelőn lereszeltem egy fej káposztát,
kevés olaj, só és őrölt bors hozzáadásával megpirítottam. A
kiterítettem a másik csomag leveles tésztát, hat részre osztottam,
mindegyikre tettem másfél evőkanál pirított káposztát. A négyzetek egyik
oldalát körben megvizeztem kissé, ráhajtottam a másik oldalt, jól
összenyomkodtam előbb kézzel, majd villával is. A tészták tetejét pici
olajjal megkentem és ugyancsak sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokos
sütőben sütöttem, míg szép világosbarnák lettek.
A pirított káposztának kb. fele megmaradt, tojás nélküli tésztát (linguine-t) főztem hozzá vacsorára, káposztás tészta lett belőle. A tányéron még alaposan megborsoztam :).
Nagyon guszta, most ezt a káposztásat én is szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésKöszi, szívesen kínálnálak :)!! Nagyon finom lett a káposztás, imádom. Szerintem mindenki szeretné, aki a pirított káposztát szereti.
VálaszTörlés