2013. június 24., hétfő

Virslis kifli és káposztás-leveles





Ma csak második féléről kellett gondoskodnom, mert tegnapról volt még karalábés zöldborsóleves durum cérnametélttel. A fiúknak virslis kiflit készítettem leveles tésztából és Füstli virsliből, magamnak pedig pirított káposztával töltött "káposztás-levelest". Persze bolti tésztát használtam, a Lidl-ben a múlt héten volt akciós a friss leveles tészta, abból vettem két csomaggal. És ellenőriztem, nincs benne semmi olyan, ami miatt ne használhatnám az "új" étrendemben.
A virslis kifli hozzávalói: 1 csomag friss leveles tészta, 1 csomag (10 db) Füstli virsli, 1 tojás és pici só, reszelt trappista sajt.
A virslis kiflihez az egyik csomag kibontott tésztát 10 egyenlő szélességű csíkra vágtam a tészta hosszú oldalával párhuzamosan, majd a tésztacsíkokat a virslikre tekertem. Kevés sóval elhabart tojással megkentem és megszórtam reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsin sütöttem 180 fokra és légkeverésre állított sütőben, amíg szép piros lett. 



A káposztás-leveles hozzávalói: 1 fej káposzta, kevés olaj, 1 csapott fehér kanál só, őrölt bors, 1 csomag friss leveles tészta
A káposztás-leveleshez nagylyukú reszelőn lereszeltem egy fej káposztát, kevés olaj, só és őrölt bors hozzáadásával megpirítottam. A kiterítettem a másik csomag leveles tésztát, hat részre osztottam, mindegyikre tettem másfél evőkanál pirított káposztát. A négyzetek egyik oldalát körben megvizeztem kissé, ráhajtottam a másik oldalt, jól összenyomkodtam előbb kézzel, majd villával is. A tészták tetejét pici olajjal megkentem és ugyancsak sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokos sütőben sütöttem, míg szép világosbarnák lettek.







A pirított káposztának kb. fele megmaradt, tojás nélküli tésztát (linguine-t) főztem hozzá vacsorára, káposztás tészta lett belőle. A tányéron még alaposan megborsoztam :).
 
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, most ezt a káposztásat én is szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, szívesen kínálnálak :)!! Nagyon finom lett a káposztás, imádom. Szerintem mindenki szeretné, aki a pirított káposztát szereti.

    VálaszTörlés