Eredetileg vasárnapi ebédre szántam a sajttal sonkával töltött rántott
karajt, de vasárnap olyan dolgunk akadt, hogy halasztani kellett a nagy
ebédet. Elfoglaltságunkban csak egy egyszerű és gyors tükörtojást kaptak
a fiúk is meg én is, aztán mentünk tovább a dolgunkra.
Tegnap vacsorára azonban elkészítettem a Cordon Bleu-t, krumplipürével, hogy mindenki melegíthesse, amikor enni akar belőle.
A csont nélküli karajt vékony dupla szeletekre vágtam, enyhén megsóztam,
mindkét oldalán kiklopfoltam, és megtöltöttem. A húsok mindkét oldalára
1-1 szelet sonkát fektettem (igaz ez most fokhagymás karaj volt a
Lidl-ből, de az a kis plusz fokhagymás íz nem rontott rajta), aztán az
egyik szelet sonkára egy szelet trappista került, majd összehajtottam a
kis csomagokat és két oldalán hústűvel összetűztem. Lisztbe, tojásba és
durvára darált házi zsemlemorzsába forgattam, és forró olajban
elősütöttem, hogy szép aranybarna legyen a panír, de a sajt ne folyjon
ki belőle. Az elősütött húsokat sütőpapírral bélelt tepsire szedtem és
200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben oldalanként kb. 6 percig
sütöttem még. A végére már kibuggyant a sajt is a husikból, és minden
rendesen átsült. (Az ilyen töltött húsoknál mindig az a félelmem, hogy a
hús nem sül át rendesen és megbetegedhetünk tőle). Finom volt, nekem és
Legkisebbikemnek is nagyon ízlett. Érdemes így is kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése