2015. április 14., kedd

Cordon Bleu egy kicsit másképp



Eredetileg vasárnapi ebédre szántam a sajttal sonkával töltött rántott karajt, de vasárnap olyan dolgunk akadt, hogy halasztani kellett a nagy ebédet. Elfoglaltságunkban csak egy egyszerű és gyors tükörtojást kaptak a fiúk is meg én is, aztán mentünk tovább a dolgunkra.
Tegnap vacsorára azonban elkészítettem a Cordon Bleu-t, krumplipürével, hogy mindenki melegíthesse, amikor enni akar belőle. 
A csont nélküli karajt vékony dupla szeletekre vágtam, enyhén megsóztam, mindkét oldalán kiklopfoltam, és megtöltöttem. A húsok mindkét oldalára 1-1 szelet sonkát fektettem (igaz ez most fokhagymás karaj volt a Lidl-ből, de az a kis plusz fokhagymás íz nem rontott rajta), aztán az egyik szelet sonkára egy szelet trappista került, majd összehajtottam a kis csomagokat és két oldalán hústűvel összetűztem. Lisztbe, tojásba és durvára darált házi zsemlemorzsába forgattam, és forró olajban elősütöttem, hogy szép aranybarna legyen a panír, de a sajt ne folyjon ki belőle. Az elősütött húsokat sütőpapírral bélelt tepsire szedtem és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben oldalanként kb. 6 percig sütöttem még. A végére már kibuggyant a sajt is a husikból, és minden rendesen átsült. (Az ilyen töltött húsoknál mindig az a félelmem, hogy a hús nem sül át rendesen és megbetegedhetünk tőle). Finom volt, nekem és Legkisebbikemnek is nagyon ízlett. Érdemes így is kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése