Előző bejegyzésemben megírtam, hogy sült húsgombócos paradicsomszósszal
készült a múlt hét végén az egyik napra a vacsora, aminek akkor is nagy
sikere volt. Már csak a szósz és a spagetti maradékát bírtam
lefényképezni és feltenni a blogra.
Ma az jutott eszembe, hogy az itthon lévő két kisebb padlizsánnal kellemes könnyű vacsora kerekedhetne a húsgombócos szósszal.
Ehhez megmostam a két padlizsánt, két végét levágtam és kb. 1,5 cm-es
ferde szeletekre vágtam, nagyon picit besóztam és szűrőbe raktam. Rövid
ideig állni hagytam, hogy kiadja esetleges kesernyés nedvét, aztán a
szeleteket sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztattam. (A sütőt már
ezt megelőzőleg 150 fokra és légkeverésre állítottam melegedni.)
A padlizsánszeleteket megkentem a húsgombócos paradicsomszósz szószával,
majd a húsgombócokat méretüktől függően 2-3 darabra vágva szétosztottam
a paradicsomos padlizsánszeleteken. Durvára reszelt trappista sajttal
megszórtam, és addig sütöttem, míg a sajt szép aranybarnára sült a
tetején, a padlizsán pedig vajpuha lett. Legkisebbikemnek és nekem is
nagyon ízlett ez a maradékeltüntetős zöldséges fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése