2015. április 28., kedd

Maradék eltüntető "padlizsánpizza"



Előző bejegyzésemben megírtam, hogy sült húsgombócos paradicsomszósszal készült a múlt hét végén az egyik napra a vacsora, aminek akkor is nagy sikere volt. Már csak a szósz és a spagetti maradékát bírtam lefényképezni és feltenni a blogra. 
Ma az jutott eszembe, hogy az itthon lévő két kisebb padlizsánnal kellemes könnyű vacsora kerekedhetne a húsgombócos szósszal. 
Ehhez megmostam a két padlizsánt, két végét levágtam és kb. 1,5 cm-es ferde szeletekre vágtam, nagyon picit besóztam és szűrőbe raktam. Rövid ideig állni hagytam, hogy kiadja esetleges kesernyés nedvét, aztán a szeleteket sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztattam. (A sütőt már ezt megelőzőleg 150 fokra és légkeverésre állítottam melegedni.)
A padlizsánszeleteket megkentem a húsgombócos paradicsomszósz szószával, majd a húsgombócokat méretüktől függően 2-3 darabra vágva szétosztottam a paradicsomos padlizsánszeleteken. Durvára reszelt trappista sajttal megszórtam, és addig sütöttem, míg a sajt szép aranybarnára sült a tetején, a padlizsán pedig vajpuha lett. Legkisebbikemnek és nekem is nagyon ízlett ez a maradékeltüntetős zöldséges fogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése