a világosabb a fokhagymás-csilis, a rózsaszín a magyaros sajtkrém |
Találtam valamit a Lidl-ben, amit eddig még sose vettem. Rá volt írva,
hogy süteményekhez való friss sajtkrém. Reméltem, hogy nem cukrozott, és
tényleg nem az. Így sütemények helyett isteni szendvicskrémeket
készítettem belőle - aránylag elfogadható áron. Reméljük ez a friss
sajtkrém nem tűnik úgy el a polcokról, mint régebben a krémes tehéntúró.
A fokhagymás-csilis sajtkrémhez az összes sajtkrém kb. felét használtam fel.
Annyi sóval, csiliporral és darált fokhagymapehellyel ízesítettem, hogy
éppen megfeleljen a család ízlésének (persze frissen reszelt
fokhagymagerezddel is lehet ízesíteni).
A magyaros sajtkrémhez szintén sót, finomra reszelt vöröshagymát, őrölt
köményt és csípős fűszerpaprikát használtam olyan mennyiségben, hogy
finom legyen. Mennyiségeket azért nem írok, mert mindenkinek más az a
fűszermennyiség, ami a legelfogadhatóbb.
Érdemes kipróbálni, mert szerintem így sokkal gazdaságosabb, mint kis kiszerelésben megvenni a sajtkrémeket (vajkrémet).
Lehet ezen kívül próbálkozni friss fűszernövényekkel, pl.
medvehagymával, snidlinggel, petrezselyemzölddel, bazsalikommal is a
különféle fűszerek mellett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése