Újabb mélyhűtőbúvárkodás alkalmával találtam egy fél kiló tenger
gyümölcseit, amit még Legnagyobbikom Barátnője hozott akciósan
valahonnan tavaly. Ebből készült ma a mártás - most paradicsomosan,
bazsalikommal, oregánóval, petrezselyemzölddel és fokhagyma
granulátummal.
Hozzávalók:
1 teáskanál kókuszzsír, 1 fej hagyma felaprítva, 500 gr mirelit
tenger gyümölcsei, 1 nagy fürtös paradicsom apróra vágva, 500 ml 100
%-os paradicsomlé, 1 fehér műa. kanál ételízesítő (vagy só ízlés
szerint), szárított fűszerek: olasz zöldfűszerkeverék, oregánó,
bazsalikom, szárított petrezselyemzöld, fokhagyma granulátum, csilipor - mindegyik ízlés szerint, csak úgy, mint a folyékony édesítőszer, amiből én pár cseppet használtam
1 csomag (500 gr) durum spagetti, 1 liter forró víz, 1 kávéskanál kókuszzsír, 1 fehér műanyag kanál só
A felaprított hagymát kevés kókuszzsíron megdinszteltem, ráraktam a
forró vízzel átöblített, lecsepegtetett tenger gyümölcseit és a
felaprított paradicsomot. Együtt pirítottam pár percig, aztán
felöntöttem paradicsomlével. Ízesítettem a fűszerekkel és néhány perc
alatt készre főztem.
Közben forrás után 7 perc alatt Zepter módszerrel megfőtt a spagetti is.
Most nem kevertem össze a szósszal, csak a tányéron szedtünk a
tésztára. Legkisebbikemnek és nekem is nagyon ízlett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése