2015. április 2., csütörtök

Tenger gyümölcsei paradicsommal, spagettivel

Újabb mélyhűtőbúvárkodás alkalmával találtam egy fél kiló tenger gyümölcseit, amit még Legnagyobbikom Barátnője hozott akciósan valahonnan tavaly. Ebből készült ma a mártás - most paradicsomosan, bazsalikommal, oregánóval, petrezselyemzölddel és fokhagyma granulátummal. 
Hozzávalók:
1 teáskanál kókuszzsír, 1 fej hagyma felaprítva, 500 gr mirelit tenger gyümölcsei, 1 nagy fürtös paradicsom apróra vágva, 500 ml 100 %-os paradicsomlé, 1 fehér műa. kanál ételízesítő (vagy só ízlés szerint), szárított fűszerek: olasz zöldfűszerkeverék, oregánó, bazsalikom, szárított petrezselyemzöld, fokhagyma granulátum,  csilipor - mindegyik ízlés szerint, csak úgy, mint a folyékony édesítőszer, amiből én pár cseppet használtam
1 csomag (500 gr) durum spagetti, 1 liter forró víz, 1 kávéskanál kókuszzsír, 1 fehér műanyag kanál só
A felaprított hagymát kevés kókuszzsíron megdinszteltem, ráraktam a forró vízzel átöblített, lecsepegtetett tenger gyümölcseit és a felaprított paradicsomot. Együtt pirítottam pár percig, aztán felöntöttem paradicsomlével. Ízesítettem a fűszerekkel és néhány perc alatt készre főztem. 
Közben forrás után 7 perc alatt Zepter módszerrel megfőtt a spagetti is. Most nem kevertem össze a szósszal, csak a tányéron szedtünk a tésztára. Legkisebbikemnek és nekem is nagyon ízlett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése