2015. április 19., vasárnap

Mandulás-diós muffin

Apa kedvenc rumos-diós muffinjához nagyon hasonló, finom szaftos muffint improvizáltam össze ebéd után, mert egy kis nasira vágytam.  Készítése közben végig Apára gondoltam, arra, hogy az ehhez hasonló csemege volt a legkedvesebb számára. 
Sajna nem volt itthon elég dióbelem, ezért azt a keveset egészítettem ki mandulával (barna héja is rajta volt), és most a kakaópor meg a csokoládé is kimaradt belőle, mégis finom lett. 
Hozzávalók:
6 dkg dióbél, 6 dkg mandulabél, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, fél üvegcse jamaicai rum aroma, 3 púpos evőkanál sárgabaracklekvár, 15 dkg finom liszt, fél csomag sütőpor,  4-5 evőkanál 30 %-os tejszín.
Késes robotgéppel először a dióbelet és a mandulát dolgoztam finomra, aztán sorban beleraktam az alapanyagokat és addig forgattam, míg nem túl híg, illatos egynemű massza lett belőle.
Papírkapszlival bélelt formába osztottam a masszát, 12 muffin lett belőle.
150 fokon, légkeverésen sütöttem, míg színesedni kezdett a széle, akkor tűpróbáztam. 130 fokra mérsékelve a hőt légkeverésen sütöttem még pár percig, amíg a tű tiszta maradt.
Már megkóstoltam, isteni lett! Apának is biztosan nagyon ízlene, remélem a gyerekeknek is fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése