Apa kedvenc rumos-diós muffinjához
nagyon hasonló, finom szaftos muffint improvizáltam össze ebéd után,
mert egy kis nasira vágytam. Készítése közben végig Apára gondoltam,
arra, hogy az ehhez hasonló csemege volt a legkedvesebb számára.
Sajna nem volt itthon elég dióbelem, ezért azt a keveset egészítettem ki
mandulával (barna héja is rajta volt), és most a kakaópor meg a
csokoládé is kimaradt belőle, mégis finom lett.
Hozzávalók:
6 dkg dióbél, 6 dkg mandulabél, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 2
egész tojás, fél üvegcse jamaicai rum aroma, 3 púpos evőkanál
sárgabaracklekvár, 15 dkg finom liszt, fél csomag sütőpor, 4-5 evőkanál
30 %-os tejszín.
Késes robotgéppel először a dióbelet és a mandulát dolgoztam finomra,
aztán sorban beleraktam az alapanyagokat és addig forgattam, míg nem túl
híg, illatos egynemű massza lett belőle.
Papírkapszlival bélelt formába osztottam a masszát, 12 muffin lett belőle.
150 fokon, légkeverésen sütöttem, míg színesedni kezdett a széle, akkor
tűpróbáztam. 130 fokra mérsékelve a hőt légkeverésen sütöttem még pár
percig, amíg a tű tiszta maradt.
Már megkóstoltam, isteni lett! Apának is biztosan nagyon ízlene, remélem a gyerekeknek is fog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése