2015. április 28., kedd

Felháborító!!!

Véletlenül az RTL Klubra vettem a tv-t, ahol a konyhafőnök című műsor ment. Már épp a vége felé járt a műsor. Felháborítónak tartottam, hogy úgy kritizálták a versenyzők főztjét, mintha mindenki felett állnának. Szerintem a magyar emberek többsége ehetetlennek tartja azt a fajta főző "művészetet", ahogy azok a "bizonyos mesterszakácsok" főznek, akik olyan - szinte nyers - ételeket tálalnak, amit egy ügyes állatorvos még fel tudna éleszteni. A magyarok inkább a jól átfőtt-átsült ételeket szeretik, a véres hús inkább gusztustalan számu(n)kra, nem úgy, mint a Michelin csillagos séfek konyhájában. A MAGYAROK többségének szerintem egészséges paraszti gyomra van, ami a nyers húst nem veszi be. Főleg, hogy nem engedhetjük meg magunknak a drága bélszínt, inkább az olcsó húsrészekből próbálunk "csodát" tenni.
A másik, ami ebben a műsorban "csípte a szemem" a párbaj, a "Croqe monsieur" készítése. A MAGYAR KONYHÁNAK mi köze az "eredeti francia pirítóshoz", meg a besamel mártáshoz. Idestova 55 éves vagyok, de SOHA ÉLETEMBEN NEM KÉSZÍTETTEM BESAMEL MÁRTÁST.  A mai világban, ahol az egészséges életmód a világ fő vesszőparipája mit keres egy olyan mártás, ami vajból, lisztből és tejből áll????  A besamel mártás kiváltására tejföl és tojás összeturmixolt elegyét használom, ami csodásan összefog bármit, liszt nélkül. Ha lisztet akarok enni, akkor tésztát főzök. Lehet, hogy én vagyok hülye???

2 megjegyzés:

  1. Én nem nézem a műsort, de a hozzászólásoddal egyetértek. A besamelmártás kivételével. Én a lasagne-t azzal csinálom, a Dubarry szelethez is, no meg a jó kis finom sajtszószhoz is :) de a véres húsokat én is a szakács fejéhez vágnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a besamel mártás kérdés biztos annak is függvénye, ki mit hozott otthonról. Én tényleg szegény munkás-paraszt családból származom, ahol Anyukám soha nem főzött besamel mártást, meg olyan ételeket sem, amihez kellett volna. Így ez nálam is kimaradt. Lasagne-t sem főztem soha, mert amikor nekifognék, fejtörést okoz, hogy a tésztalapokat meg kell-e előre főzni, vagy úgy szárazon kell a tepsibe tenni. A Dubarry szeletre is inkább egy kis tejfölt meg sajtot tettem. Sajtszószt csináltam már, lehet, hogy annak valami besamel féle volt az alapja??? Már nem is emlékszem, vissza kellene néznem a blogban.

      A véres húsokat leginkább elkerülném, amilyen szörnyűségeket látni a tévében, olyan élősködőkről, amik a nyers húsban laknak, aztán ha az ember megeszi, akár halálos betegséget is okoznak.

      Törlés