2013. december 30., hétfő

Fokhagymás-tejszínes-fehérboros gomba spagettivel


A gyerekek és barátnőik tegnap elmentek meglátogatni Sógornőméket és Mamát, így Apával ketten maradtunk. Nem is csináltam nagy főzést, volt még kínai csirkemell és oldalas, meg rizs és párolt káposzta is, így ma csak egy kis fokhagymás-tejszínes-fehérboros gombát főztem spagettivel. Nagyon jó volt lazítani egy kicsit. Csak ide ültem, oda ültem, a könyveket rendezgettem, tévéztem.
Hozzávalók: 1-2 evőkanál olaj, kb. 20 cm-es póréhagyma, 20 dkg tisztított, darabolt csiperke, csapott fehér kanál ételízesítő, 3 kávéskanál fokhagyma granulátum, 1 kávéskanál őrölt bors, 9 evőkanál tejszín, 3 evőkanál száraz fehér bor, 20 dkg tojás nélküli spagetti, 4-5 dl forró víz, csapott kanál só, 3 kávéskanál szárított petrezselyemzöld.
Kevés olajon megdinszteltem az apróra vágott pórét és gombát, fűszereztem ételízesítővel, addig pároltam, míg a kioldódó lé eltűnt alóla. Ekkor hozzáöntöttem a tejszínt, bort, beletettem a fokhagyma granulátumot, őrölt borsot. 1-2 perces forralás után felöntöttem forró vízzel, beletettem a sót, és a spagettit, 8 percig főztem. Az utolsó 1-2 percben még megszórtam szárított petrezselyemzölddel és a főzési idő lejártával jól elkeverve már tálaltam is. Isteni volt :)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése