A vasárnapi ököruszály pörköltben maradt még 4 kisebb husi, meg egy jó
adag sűrű szaft. Hármunknak már kevés lett volna, mégis úgy szerettem
volna, hogy mindhárman tudjunk belőle ebédelni. Kézenfekvő volt, hogy át
kell alakítani, mégpedig gulyáslevessé, amit mindannyian imádunk.
Krumplit, sárgarépát, petrezselyemgyökeret tisztítottam-daraboltam,
aztán sóval-ételízesítővel ízesített vízben puhára főztem. Amíg főtt,
leszedtem a húst a csontokról és apróra vágtam. Amikor a zöldségek
megpuhultak hozzáöntöttem a szaftot és a felaprózott húst, jól
összeforraltam és máris elkészült a finom, tartalmas gulyásleves.
Második fogásnak kéksajtos-gombás mártást készítettem a tésztára, csak
magamnak mert a család többi tagja sem a gombát, sem a kéksajtot nem
szereti, így ők sajtos-tejfölös tésztát ehettek a leves után. A mártást
15-20 dkg tisztított-szeletelt gombából, kb. 5 dkg kéksajt maradékból,
fél kis fej egészen apróra vágott lila hagymából, készítettem fél
evőkanálnyi vajjal, kb. 1 dl tejszínnel és 4 evőkanál tejföllel,
sóval-borssal, szárított petrezselyemzölddel fűszerezve. Amikor
elkészült kicsit összesütöttem néhány szedőkanál frissen főzött
fusillivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése