2013. december 14., szombat

Karácsoni hal, disznótoros, évfordulók



Ma megvettem és előkészítettem a Szentestére szánt halat. Sajnos az idei évben Legnagyobbikom nem sok szerencsével járt a tiszai horgászás terén, nem sok halat hozott haza. Az elmúlt hétvégék egyikén próbált szépíteni, de sajna továbbra sem sikerült pontyot fognia, így ma még sorban állás nélkül beszereztem a karácsonyi pontyokat, meg is tisztítottam, és levettem a halak két oldalát a gerincről. Mindet külön-külön több réteg folpackba csomagoltam és lefagyasztottam.. 24-én reggel kiveszem, még félig fagyosan sűrűn beirdalom, a csontokból megfőzöm az alaplét, átpasszírozom, belefőzöm a befűszerezett filéket és belsőségeket, kirántom a rántott halnak szánt filéket meg némi pálcikákra húzott rákot és tálalhatom az ünnepi vacsorát.

Ez a két szép jószág lesz a Szentesti vacsoránk alapja. Itt már leforrázva, megtisztítva, de még felbontás előtt láthatók.

Ma disznótoros készült nálunk ebédre. Végre kaptam véres hurkát is, így az is sült a rizses hurka és kolbász mellett. 8 közepes krumplit tisztítottam és vágtam félkarikákra és a disznóságok közé rakosgattam. 1 órát töltöttek 180 fokos légkeveréses sütőben és máris ehettük a finom melengető ebédet. (Most hiába szurkáltam meg a disznóság mindkét oldalát több helyen, a hurkák így is kidurrantak, pedig eddig mindig bevált kidurranás ellen ez a praktika).Hozzá sós-vizes uborkát és káposztával töltött almapaprikát ettünk. Isteni volt :)!!

És végül az évfordulók. 
Az egyik évforduló: 12-én blogom 3 éves lett. Az utóbbi időben kevesebbet írok, de ez nem jelenti azt, hogy leszoktam a főzésről, csak mostanában olyan ételek készülnek, amik már szerepelnek a blogon. A statisztikából kiderül, hogy rendesen visszaesett a blog látogatottsága, de így is örülök minden oldalmegnyitásnak. 
A másik évforduló:  a mai napon 39 éve, hogy megismertem az én édes Páromat 14 és fél évesen, a középiskola első évében. 

2 megjegyzés:

  1. Először gratulálok és még nagyon sok boldog együtt eltöltött éveket kívánok Nektek sok szeretettel! Gratulálok a blogszülinapodhoz és kívánok további sok sikert!(A blogvilág kicsit megváltozott sajnos:-( Ez a disznótorosod nagyon kívánatosan néz ki. Nagyon szép halakat vettél és biztos finom ünnepi ebéd vagy vacsora lesz belőle!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm kedves Éva :)!!
    Remélem jó ízű lesz a hal, régen ettünk már finom pontyhalászlét.

    VálaszTörlés