A hét végére ünnepi - névnapi ebédet készítettem. Legnagyobbikom
Barátnőjének holnapi névnapját ünnepeltük vele. Isten éltesse sokáig
:)!! De nem kell semmi extrémre gondolni, csak hagyományos vasárnapi
ebéd volt. Pulykanyakból készült az egyik leves, a másik pangasius
halászlé cérnametélttel. Az egyik második fogás a család nagy kedvence, a
megunhatatlan rántott sertéskaraj volt krumplipürével és befőttekkel
(meggy és barack), vagy petrezselymes krumplival és csemege uborkával. A
másik második fogás rántott pangasius volt petrezselymes krumplival. Én
halászlét ettem és a pangasiusos második fogást, de esküszöm vérré vált
bennem. Továbbra is állítom, hogy a pangasius íze leginkább a magyar
harcsáéra emlékeztet. Szeretem, mert ugyanúgy nincs benne szálka, mint a
harcsafilében, nyugodtan lehet enni, biztos lehetek benne, hogy nem
akad szálka a torkomon. Legnagyobbikom is jóízűen evett mindkét halas
fogásból, Barátnője csak a halászléből, mert az Ő favoritja a rántott
karaj, csakúgy, mint a család többi tagjának. Sajnos az idén nagyon
kevés tiszai hal került az asztalunkra, már nagyon hiányzott valami
halas fogás.
És ami különleges: ma desszert is volt, méghozzá meggyes rétes, amit
Legnagyobbikom Barátnője M. frissen sütve hozott, és mondhatom nagyon
finom volt. :)!!
Végül csak a rántott pangasiusról készült kép úgy belefeledkeztünk az ebédbe. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése