2013. december 1., vasárnap

Vasárnapi ebéd


 A hét végére ünnepi - névnapi ebédet készítettem. Legnagyobbikom Barátnőjének holnapi névnapját ünnepeltük vele. Isten éltesse sokáig :)!!  De nem kell semmi extrémre gondolni, csak hagyományos vasárnapi ebéd volt. Pulykanyakból készült az egyik leves, a másik pangasius halászlé cérnametélttel. Az egyik második fogás a család nagy kedvence, a megunhatatlan rántott sertéskaraj volt krumplipürével és befőttekkel (meggy és barack), vagy petrezselymes krumplival és csemege uborkával. A másik második fogás rántott pangasius volt petrezselymes krumplival. Én halászlét ettem és a pangasiusos második fogást, de esküszöm vérré vált bennem. Továbbra is állítom, hogy a pangasius íze leginkább a magyar harcsáéra emlékeztet. Szeretem, mert ugyanúgy nincs benne szálka, mint a harcsafilében, nyugodtan lehet enni, biztos lehetek benne, hogy nem akad szálka a torkomon. Legnagyobbikom is jóízűen evett mindkét halas fogásból, Barátnője csak a halászléből, mert az Ő favoritja a rántott karaj, csakúgy, mint a család többi tagjának. Sajnos az idén nagyon kevés tiszai hal került az asztalunkra, már nagyon hiányzott valami halas fogás.
És ami különleges: ma desszert is volt,  méghozzá meggyes rétes, amit Legnagyobbikom Barátnője M. frissen sütve hozott, és mondhatom nagyon finom volt. :)!!
Végül csak a rántott pangasiusról készült kép úgy belefeledkeztünk az ebédbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése