Az Aldiban vettem nemrégen pár csomag "Asia" instant tésztás levest,
sertéshús ízűt és garnélarák ízűt. Néha úgy "ránk jön", hogy hirtelen de
jó lenne egy forró leves, ilyenkor tesz jó szolgálatot a pár perc alatt
összedobható instant leves. Csak forró víz, a csomag tartalma, meg némi
chilipor és fokhagyma granulátum és máris kész a finom forró leves.
Tegnap vacsorára is egy ilyen csípős-fokhagymás levest voltam ehetnék,
így 2 csomaggal elővettem a garnéla ízűből. De előző napról megmaradt a
kínai kel kb. 1/3-a, amit mielőbb fel akartam használni, ezért az is a
levesbe került. Először a káposztát főztem meg vékonyra szeletelve 1,5
liter ízesített vízben. A fűszerezéshez felhasználtam az instant tészta
zacskójában található port és olajat is, de ezen kívül egy-egy kevés
ételízesítőt, sót, fokhagyma granulátumot, chiliport és 2-3 evőkanálnyi
szójaszószt is, hogy éppen kellemesen fokhagymás-csípős ízes levest
kapjak. Amikor a káposzta puhára főtt (kb. 15-20 perc kellett hozzá),
beleraktam az összetört instant tésztát, 6 percig hagytam még pöszörögni
a levest, aztán két tállal bekanalaztam belőle. Sokkal finomabb volt,
mint amilyennek látszik :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése