2012. július 3., kedd

Mai ebédünk: Csirkeleves, csirke orly módra, petrezselymes krumpli, kovászos uborka










Egyszerű és gyors ebédet főztem ma 1 csirke láb-nyak csomagból (70 dkg) és egy csirke pörkölt csomagból (ez is 70 dkg). A húsokból gyorsfőző fedővel szokásos módon levest főztem, a nyakakat és lábakat külön tálban tálaltam a leveshez  a zöldségekkel együtt.









Az előfőzött 2 alsó combból, 2 felső combból és 3 szárnyból sörtésztába forgatva elkészítettem a második fogást, csirkét orly módra, hozzá petrezselymes újkrumplit és hideg kovászos uborkát tálaltam (saját készítésűt).


A sörtészta hozzávalói: 2 egész tojás, 2 csipet só, 6 evőkanál rétes liszt, annyi (jég)hideg sör, hogy sűrű palacsintatésztára hasonlító masszát kapjunk.












1 megjegyzés: