A mai nap más mint a többi, mert ma van kisebbik Unokánknak, Ádámkának az 1. születésnapja, Isten éltesse sokáig a kis Drágánkat!!!
Nagypapi holnapután megy hozzájuk látogatóba, az egész család nevében
személyesen is megköszönti, de szerdán már jön is haza, Tomikát is hozza
néhány nap híján egy hónapra, nyaralni :D:D:D Hurrá, újra itt lesz a
kis Drágánk! Addig persze még lesz nagy készülődés megint...
Na és most az edbéd...Ma az egész családom egyöntetűen megállapította, hogy isteni ebédet készítettem:)!
Csirke mellcsontokból (5 db-ból) levest főztem, ahogy szoktam, most a nagy meleg ellenére mindenki lelkendezve fogadta.
Második fogásnak 5 fél csirkemell filéből (nagyon nagyok voltak) gyrost készítettem. A fűszerzéshez az ötletet Toma konyhájából lestem, de változtattam rajta kicsit... Volt amit azért hagytam ki, mert nem volt itthon (vöröshagymapor, gyömbérpor, szárított citromhéj), és volt amit azért, mert nem szeretem a húsos ételekben (fahéj).
Az én gyros fűszerkeverékemben ezek voltak: 1-1 kávéskanál koriander mag, szemes bors, szárított oragano, szárított rozmaring, 3 kávéskanál fokhagyma granulátum, néhány tekerés frissen őrölt 4 színű bors. Ezeket megőröltem a MixSi kis edénykéjében, és ezzel, meg néhány kanál olajjal pácoltam be a csíkokra vágott csirkemellet kb. 3/4 órára, aztán gyors tűznél sütöttem meg, de csak a végén sóztam, amikor már az összes -húsból kioldódott- lé eltűnt alóla, vagyis zsírjára sült, és ekkor még fokhagyma présen nyomtam rá 2 nagyobb gerezd friss fokhagymát is. (Nagyon finom illatos lett a hús a koriandertől.) Kockára vágott újkrumplit sütöttem hozzá. Volt még szeletelt uborka és paradicsom is, amihez a saját tzatziki mártásomat készítettem el. Ugyanannyi 20 %-os tejfölből és Univer majonézből (7-7 evőkanál), sóval, őrölt borssal, pici chili porral, darált fokhagyma pehellyel, és 3 gerezd friss fokhagymával ízesítve, ahogy azt már régebben leírtam, ITT megtalálható. Aztán mindenki maga szedett a zöldségekből és ízesíthette igénye szerint sóval, citromlével és az öntettel. Szerintem 1 óra alatt cakk-pakk mindennel elkészültem, úgyhogy egy maihoz hasonló forró napon sem túl megterhelő egy ilyen ebéd elkészítése, érdemes kipróbálni :)!!
Boldog születésnapot kívánok! Holnap mi is gyroszt eszünk...:)
VálaszTörlésFinomat főztél. Boldog szülinapot Ádámkának!
VálaszTörlésLilla - köszönjük :)!
VálaszTörlésNaagyoooon finom :)!
Hobbychef - köszi :)! Köszönjük:)