2012. július 28., szombat

Nektarinos-áfonyás gyümölcssaláta







Ebben a hőségben legjobb hűs gyümölcsöt enni. Mostanában nagyon sok dinnye fogyott nálunk, sárga és görögdinnye, utóbbi piros és sárga belű, magtalan és sokmagos, mindegy volt, csak legyen. Őszibarackot is vettem többször, de mire ehetőre puhult volna, mindig elromlott. A nektarinnal nagyobb szerencsénk volt, az valahogy jobban tartja magát. Ma éppen ezért nektarinnal készült a gyümölcssaláta. Az alapja most két (szinte krémesre) érett banán és egy meghámozott piros alma volt, ahhoz jött a 8-9 gyönyörűséges nektarin, persze héjastól, hogy színes is legyen a saláta, végül az áfonya került bele. Egy gyönyörű nagy megmosott citrom héját reszeltem még rá, ami különösen finommá tette, aztán rácsavartam az egész citrom levét. Még két kanál vegyes virágmézzel édesítettem kicsit, és irány a hűtő, hogy kellemesebb hőmérsékletű legyen. Mondanom sem kell talán, hogy isteni lett, szemnek és szájnak egyaránt kellemes :)









6 megjegyzés:

  1. Jól jön ilyenkor a gyümölcssaláta az biztos:)

    VálaszTörlés
  2. Látom, ti a gyümölcssalátát az átlagnál jobban szeretitek, legalábbis úgy gondolom, mert elég gyakran készítesz. Bár nem sok időm van mostanában kommentekre, de emlékeztem rá, hogy egy hónapja formán is nálad olvastam gyümölcssalátáról, és valóban!
    Mi is szeretjük, de az idén alig van gyümölcsünk. Ja, és gyönyörű fotókat készítesz!

    VálaszTörlés
  3. Kati - a legjobb hűsítő :)!!

    Marisz57 - Próbálom a családot több gyümölcs fogyasztásra rávenni, de "csak úgy" nemigen esznek. Ha gyümölcssalátának megcsinálom, akkor nagyobb az esély. És süti helyett is inkább ilyet csinálok, gyorsabb, finomabb és "élőbb".

    VálaszTörlés
  4. Maria drágám, nagyon jól néz ki a gyümölcssalátád! Szinte érzem az ízét és az illatát!:))

    VálaszTörlés
  5. Hobbychef, Roza - köszönöm, nagyon aranyosak vagytok :)!!

    VálaszTörlés