Ennél az ételnél csalni kényszerültem, mert finnyás családtagjaim nem akarják megenni a gombát. Kifundáltam, hogy "elvarázsolom". Ami nem látszik, az nem is zavarja őket, ezért aztán vígan megették a gombát a rizsben.
Hozzávalók:
- 32,5 dkg (3 kis főzőtasak) paraboiled rizs
- 1 fej hagyma
- kevés olaj
- 4 db nagyobb gomba
- 3 db sárgarépa
- 8 dl + egy pici víz
- 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő
- őrölt bors
- szárított petrezselyemzöld
A hagymát megtisztítottam, apró kockákra vágtam. Feldaraboltam a gombát is, és pici vízzel teljesen sima krémmé turmixoltam. A megtisztított sárgarépát vékony karikákra vágtam. Először a hagymát futtattam meg egy kevés olajon, majd hozzáraktam a sárgarépa karikákat, néhány perc múlva a rizst. Kissé lepirítottam, majd hozzáöntöttem a gombakrémet, és a forró vizet. Ízesítettem az ételízesítővel, őrölt borssal és szárított petrezselyemzölddel, és takarékon (9-ből 2 vagy 1) kb. 20 percig pároltam. Az elkészült rizst kis csészébe nyomkodtam, úgy borítottam tányérra, díszítettem, és párizsiasan sült kakassal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése