2010. december 30., csütörtök

Túrós-sajtos




Túrós-sajtos 



Családom sós süti kedvencét egy nagyon egyszerű, régi családi recept alapján készítettem el Szilveszterre. Egyetlen hibája, hogy isteni finom, így aztán fennáll a veszélye, hogy holnapra nem marad



Hozzávalók:




  • 50 dkg túró (tehéntúró vagy  juhtúró is jó hozzá)

  • 50 dkg margarin

  • 50 dkg rétes liszt

  • 2 fehér műanyag kanál só

  • 1 tojás a megkenéshez (picit megsózva)

  • 15-20 dkg trappista sajt reszelve



A túrót, margarint, réteslisztet, sót jól összedolgozzuk, ha kicsit ragadna, kevés lisztet szórunk alá, úgy gyúrjuk meg egy kicsit. Hagyjuk pihenni néhány percig, aztán lisztezett deszkán vagy asztallapon nyújtsuk kb. 1,5 cm vastagra, kenjük meg megsózott, felvert tojással, szórjunk a tetejére reszelt sajtot. Éles késsel vágjunk belőle kb. 2 cm széles csíkot, aztán a csíkot vágjuk föl kb. 2 cm-es kockákra, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk szépen sorba. 175-180 fokos sütőben süssük szép pirosra.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése