Hozzávalók:
- maradék felvágottak
- 1 kisebb fej hagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 liter 100%-os paradicsomlé
- 2 teáskanálnyi pizzafűszer keverék,
- (vagy bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű ízlés szerint)
- 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
- 1 teáskanál ételízesítő
- csilipor
- őrölt bors
- ízlés szerint néhány csepp édesítőszer (kevés cukor)
- 50 dkg száraztészta (jelen esetben tojás nélküli fodros nagykocka)
- forró víz (kb. 7,5 dl)
- só
- reszelt sajt (el is maradhat)
Néhány perc után felöntöttem egy liter 100 %-os paradicsom lével, tettem bele 2 teáskanál pizza fűszerkeveréket, 1 kávéskanál fokhagyma granulátumot, csiliport, kis őrölt borsot, 1 teáskanál ételízesítőt, néhány csepp édesítőszert és főztem néhány percig. Ekkor hozzáöntöttem még negyed liter forró vizet, tettem bele fél kanál sót, felforraltam, és beleöntöttem a tojás nélküli fodros nagykocka tésztát. Amikor a levét elfőtte, öntöttem alá még negyed liter forró vizet, aztán ezt még egyszer megismételtem. Amikor a tészta kellően puhára főtt, megkóstoltam, kis só még kellett bele. Ilyen szépen magába szívta a fűszeres paradicsomlevet a tészta:
Forrón tálaltam, reszelt trappista sajttal megszórva (a sajt persze nem kötelező, anélkül is nagyon finom).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése