Megviccelt ma a számítógépem, minden igyekezetem ellenére nem tudtam összehozni, amit akartam. A nap viszont úgy eltelt, valami gyors ételt kellett összedobni a családnak. Legnagyobbik gyermekem barátnőjéhez vette az irányt, így hárman maradtunk. Könnyű, néhány perc alatt összeüthető finomságban gondolkodtam. Ezért a virslisalátára esett a választásom. Főleg mert volt itthon hozzá alapanyag.
Hozzávalók 3 személyre:
- 10 szál virsli (nem roppanós, olcsóbb fajta is megteszi)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
- 8 evőkanál víz
- teáskanálhegynyi só
- néhány csepp édesítőszer
- 8 evőkanál majonéz
- 3 teáskanál mustár
A hagymákat megtisztítottam, elnegyedeltem és felszeleteltem, üvegtálba raktam. Felkarikáztam a virslit is, és a hagymához adtam. Kis csészében összekevertem az ecetet, vizet, sót, édesítőszert, teljes oldódásig kevergettem, nyakon öntöttem vele a hagymás virslit és 7-8 percre maximális teljesítményre (1000 watt) a mikróba raktam. A virsli megdagadt, a hagyma megpárolódott kissé. Amikor a mikróból kivettem jól elkevertem, hozzáadtam 3 teáskanál mustárt, 8 evőkanál majonézt, összekevertem és mert már nagyon éhesek voltunk, zsemlével azonnal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése