2010. december 31., péntek

Párolt káposzta




Párolt káposzta
Az újévi ebédhez ma reggel elkészítettem a párolt káposztát. Az előkészületeket azonban már tegnap késő este megtettem, hogy ma kevesebb dolgom legyen:  vékonyra vágtam 2 fej káposztát (a kettő összesen 2,9 kg volt). A káposzták külső leveleit leszedtem, aztán elnegyedeltem, kivágtam a torzsát, majd a káposztát vékonyra szeltem, nagy edénybe raktam, és minden negyed káposzta után megpergettem egy kis sóval, hogy összeessen és beleférjen a lábasba. Kissé szűkösen, de csak belefért. Ma reggel kevés olajat öntöttem rá, és elkezdtem párolni. Amikor felforrósodott, tettem hozzá ecetet, cukrot, őrölt borsot, és sót, lefedtem, és kb. 15-20 perc alatt készre pároltam. (Hagymát én nem szoktam bele tenni, de nem is hiányzik belőle. Otthonról ezt az ízt "hoztam".)
Hozzávalók:
  • 2 fej káposzta (2,9 kg)

  • 8-10 csipet só (a "sorok" közé)

  • 4-5 evőkanál olaj

  • 4-5 kávéskanál cukor

  • 4 evőkanál 10 %-os ecet

  • 1/2 fehér műa. kanál só

Lila káposztából biztosan sokkal szebb lenne, de az nagyon befogja az ember kezét, és azt most nem akartam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése