Májjal rakott pulykamell, göngyölt pulykamell, krumplipüré és befőttek |
A pulykamell másik feléből májjal rakott húst készítettem.
Hozzávalók:
- kb. 1 kg. pulykamell filé
- kevés olaj a tepsi kikenéséhez
- kevés só
- 17 dkg kenyér (szárazon mérve)
- 50 dkg szárnyas máj (1 pulykamáj és kb. 8 csirkemáj)
- 1 tojás
- 2 és 1/3 fehér műanyag kanál ételízesítő
- 1 púpos kávéskanál őrölt bors
- 3 fehér kanál szárított petrezselyem zöld
Ehhez a fogáshoz a húst vastagabb szeletekre vágtam, kissé kiveregettem, majd zepter módszerrel elősütöttem (a szárazon felforrósított edénybe vizet fröcskölünk, ha szétfut, mint a higany, lehet kezdeni a sütést, ha nincs zepter edény, teflonban is elősüthetjük a szeleteket, de lapáttal forgassuk, hogy a húslé ne tudjon kifolyni). A kenyérszeleteket beáztattam, a májakat apróra vágtam. Egy tálat mérlegre raktam, úgy mértem bele az alapanyagokat (a fűszerezés miatt). A kicsavart kenyér, az apróra vágott máj, és 1 db tojás kb. 1 kg. 10 dkg volt. A fűszerezés akkor jó, ha massza fél kg-onként 1 fehér kanál ételízesítőt rakok, ezért kellett 2 és 1/3 kanállal a masszába. Beleraktam a petrezselyem zöldet, és őrölt borsot, majd a masszát jól összedolgoztam.A szárazon elősütött hússzeleteket kiolajozott tepsibe egymás mellé raktam, mindkét oldalát megsóztam kissé, majd a májas töltelékből kanállal halmokat raktam a hússzeletekre. Végül minden szeletre tettem egy darabka margarint, és 170 fokos sütőben kb. 50-55 percig sütöttem lefedés nélkül.
Májjal rakott pulykamell szeletek |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése